The Game Awards-show staat al een aantal jaar garant voor de nodige fijne nieuwtjes. Het aantal kijkers neemt dan ook elk jaar gestaag toe, maar eh, uiteindelijk worden er bij een award show ook prijzen verdeeld, toch? Benieuwd welke games in de prijzen zijn gevallen?

De nominaties worden gedaan door een vakjury, die ook nog voor een goed deel bepaald welke titels er met de prijzen vandoor gaan. Via de sociale media heb ook jij (beperkt) invloed gehad op de uitkomst. Hou je vast, voor de eeuwigheid, hier volgen de winnaars van The Game Awards 2019. Althans, de categorieën waarin winnaars zijn gevallen die een duidelijke link hebben met ons geliefde platform.

Ik zal jullie niet vermoeien met de esport categorieën die door de pc worden gedomineerd. Of de categorie ‘Family Games’ waar zelfs tussen de nominaties geen Xbox-game te vinden is. Speel je graag wat samen met je gezin? De Switch is dé plek voor jou, klaarblijkelijk. De pc hit Disco Elysium pak ik er dan wel weer uit, echt een game om in de gaten te houden. Hij is dan ook in meerdere categorieën in de prijzen gevallen. Disco Elysium komt in 2020 naar de Xbox.

Game of the Year

De game die de beste ervaring biedt, zowel op technisch als creatief vlak.
Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro

Action Game

De beste game binnen het actie genre met een sterke focus op knokken.
Devil May Cry 5

Action-Adventure Game

De titel binnen het action-adventure genre die het oplossen van puzzels, een robbertje vechten en platformwerk op de beste manier wist te combineren.
Sekiro: Shadows Die Twice

Art Direction

De prijs voor de meest uitzonderlijke prestatie op het vlak van ontwerp en animatie.
Control

Audio Design

Voor de beste implementatie van audio in een game. Van het design tot de kwaliteit van de geluidseffecten zelf.
Call of Duty: Modern Warfare

Community Support

De game waarbij de ontwikkelaar en/of uitgever de beste support heeft geleverd aan hun spelersgroep. Transparantie, snelheid van reageren op issues en meer van dat soort zaken.
Destiny 2

Content Creator of the Year

Welke streamer, entertainer of creatieveling heeft de meest positieve impact gehad op de industrie?
Shroud a.k.a. Michael Grzesiek

Fresh Indie Game

Erkenning voor jonge studio’s die in 2019 met hun eerste game kwamen. Mogelijk gemaakt door Subway, haha! Nee, echt!
Disco Elysium

Disco Elysium

Independent Game

De game met een indie achtergrond die zowel op een creatief als technisch vlak als meest uitzonderlijk wordt gezien.
Disco Elysium

Multiplayer Game

De beste multiplayer game. De ervaringen kunnen variëren van mmo’s tot couch co-op, en alles daar tussen. De prijs voor de meest vloeiende ervaring en het best ontworpen spelletje.
Apex Legends

Narrative

Voor de beste vertelling of de beste ontwikkelingen op dit vlak.
Disco Elysium

The Game Awards – gastheer Geoff Keighley

Ongoing Game

De titel die het beste is ondersteund door de ontwikkelaar. Dit gaat om het blijven toevoegen van content of verbeteren van de spelbeleving. Niet te verwarren met de Community Support award.
Fortnite

Role-Playing Game

De allerbeste RPG van 2019. De game met de meest interessante karakters, het beste progressiesysteem en de meest uitgebreide mogelijkheden om het spelletje naar jouw hand te zetten.
Disco Elysium

Sports/Racing Game

Jammer dat ze deze op een hoop blijven schuiven. Nog vervelender wordt het wanneer WRC 8 niet wordt genomineerd! Afijn, dit gaat om de beste sporttitel of racegame.
Crash Team Racing Nitro Fueled

De esports categorieën heb ik achterwege gelaten omdat er tussen de winnaars eigenlijk geen link is met ons geliefde platform. Wat vinden jullie trouwens van het The Game Awards format? En kun je je vinden in de winnaars, of zijn er hier misdaden begaan?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments