De game-arena heeft een nieuwe kampioen: ‘The Finals’. Deze open beta van Embark Studios, opgericht door veteranen van de Battlefield-serie, heeft de gamingwereld op zijn kop gezet. Met een overweldigende 7,5 miljoen spelers die de arena betraden, is het duidelijk dat deze titel meer dan alleen een belofte is.

De game, die gratis te downloaden is, lijkt een frisse wind te brengen in het genre van first-person shooters. De focus ligt op destructie en competitie. Het is niet zomaar een game; het is een visueel indrukwekkend schouwspel waarbij alles, maar dan ook echt alles, kapot kan. Dat deze formule aanslaat, blijkt wel uit het feit dat ‘The Finals’ binnen enkele dagen zijn spelerscapaciteit bereikte en op Steam piekte met 267.874 gelijktijdige spelers. Hiermee schoot de game de top vijf van meest gespeelde games op Steam binnen.

Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn. ‘The Finals’ kwam ook in het nieuws door controverse rondom het gebruik van AI voor voice-overs, wat leidde tot kritiek van stemacteurs en ontwikkelaars. Embark Studios reageerde op de kritiek, maar het is duidelijk dat de discussie over AI en creativiteit in de game-industrie nog lang niet is beslecht.

Nu de open beta ten einde is, trekt Embark Studios zich terug om te werken aan verbeteringen en fixes, aangedreven door de feedback van miljoenen spelers. Een officiële release datum blijft nog uit, maar één ding lijkt zeker: ‘The Finals’ wordt een hit.

Heb jij de bèta gespeeld? Wat vond jij er van?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties