De jaarlijkse BAFTA Awards zullen dit jaar een Nederlands tintje krijgen. The Falconeer van game ontwikkelaar Tomas Sala is namelijk genomineerd! Een kunstwerk van Nederlandse bodem.

The Falconeer kwam in november 2020 gelijktijdig met de Xbox Series X|S in de digitale schappen te liggen. Hoewel de game nogal een niche product is, kon ontwikkelaar Tomas Sala toch de nodige positieve recensies in zijn zak steken. Over het algemeen was de reactie van mondiale game-pers redelijk overeenstemmend: The Falconeer is een unieke, creatieve en authentieke game. ‘Pure kunst met een duister randje’, luidde de titel van onze eigen review:

‘The Falconeer is een visueel prachtwerk. De open wereld in deze third-person aerial combat game is indrukwekkend vormgegeven en geeft veel vrijheid om naar hartenlust te verkennen. De gameplay is uitdagend, kent gaandeweg de nodige verdieping en speelt lekker soepel weg.

Het verhaal dat zich in The Falconeer afspeelt is interessant, maar ook wat moeilijk te volgen en de characters hadden wat meer uitgediept mogen worden. Hoewel de game wat repetitief aan kan voelen, blijft de wereld interessant genoeg en is het de gameplay die The Falconeer wat mij betreft de moeite meer dan waard maakt. 

Mind blowing is het besef dat deze game door slechts één persoon ontwikkeld is’. 

Conclusie uit de XBNL-review van The Falconeer

Beste nieuwkomer

De prestaties van Sala met The Falconeer zijn ook bij de organisatie achter de BAFTA Awards niet onopgemerkt gebleven. Waar jaarlijks duizenden games hun weg naar de verschillende platformen vinden, weet The Falconeer uit te blinken. De game is dan ook samen met vijf andere games genomineerd in de categorie ‘Debut Game’. Een hele eer!

Andere genomineerden

Naast Sala’s game zijn er ook nog enkele andere Xbox games genomineerd. Zo is Ori and the Will of the Wisps in een aantal categorieën genomineerd en zien we ook games als Tell me Why, Sea of Thieves en Call of the Sea onder de genomineerden terug komen.

De winnaars van de BAFTA Awards zullen op 25 maart 2021 via een livestream bekend gemaakt worden. Naar welke games zou jouw stem gaan?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments