Tijdens de QuakeCon waren er vele fans die hoopten op een nieuwtje van Bethesda. Dat moest niet zomaar en nieuwtje zijn, maar iets met betrekking tot The Elder Scrolls VI. Nu is er helaas geen aankondiging gedaan, maar er is wel iets anders interessants naar boven gekomen.

Een interview met Pete Hines is geen interview zonder prangende vragen omtrent de volgende Elder Scrolls. We weten dat hij er aan komt, maar helaas ook dat dit nog erg lang gaat duren. Met Fallout 4 die afgelopen winter nog uit is gekomen en de aankomende release van de HD remaster van Skyrim staat The Elder Scrolls op een laag pitje.

Het semi verlossende woord

In een interview met Hines werd er gevraagd in hoeverre remasters van Oblivion en Morrowind een kans krijgen als de Skyrim remaster een succes blijkt te zijn. Uiteindelijk kreeg de vraag tijdens het gesprek een iets andere richting. Pete Hines vertelde namelijk dat de remaster van Skyrim tamelijk gemakkelijk was, aangezien de game nog niet erg verouderd is. Dit terwijl Oblivion en Morrowind toch wel echt verouderd genoemd kunnen worden. Doordat de software zou oud is zou zo’n remaster project ontzettend veel tijd gaan kosten, vertelde Hines. Dat zou betekenen dat het een keuze zou worden tussen The Elder Scrolls VI en zo’n dergelijke remaster, als je zou kijken naar de benodigde tijd. Volgens Hines wil Bethesda daarom liever kijken naar de toekomst van het gamen in plaats van hun kostbare tijd besteden aan het heruitgeven van al bestaande games.

the Elder Scrolls map

Waar denk jij dat TES VI zich zal afspelen?

Goed nieuws

Het leuke is dat Hines zelf begon over The Elder Scrolls VI. Dit laat toch zien dat Bethesda er mee bezig is en dat ze dus ook dergelijke overwegingen maken. Hoe dan ook is de kans dat Oblivion en Morrowind een remaster gaan krijgen dus erg klein, tenzij Bethesda er voor zou kiezen om dit door een ander bedrijf te laten uitvoeren. Dat Elder Scrolls VI voorrang heeft zie ik persoonlijk als goed nieuws. De oude games heb je zeer waarschijnlijk al een (aantal) keer gespeeld. Daarom zou ik liever een gloednieuwe Elder Scrolls zien verschijnen, dan een remaster van een game die ik al ken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments