Onlangs heeft The Elder Scrolls Online nog een uitbreiding genaamd The Imperial City gehad. Nu heeft de game al een nieuwe uitbreiding genaamd ‘Orsinium’, de hoofdstad van de Orcs.

Het was mij nog onbekend hoe ze geld zouden verdienen naast de normale in-game transacties via crowns. The Elder Scrolls Online is namelijk van betaald naar gratis gegaan met de ‘Tamriel Unlimited’ versie. Hoe komt het geld dan binnen? Als ze om de zoveel maanden deze betaalde uitbreidingen op de markt brengen, dan snap ik wel hoe het geld rolt. Maar is deze nieuwe uitbreiding wel groot en interessant genoeg?

Op 17 november komt ‘Orsinium’ naar de Xbox One en deze kan gratis worden gedownload door mensen met een ESO Plus lidmaatschap. De mensen die dit niet hebben kunnen de uitbreiding voor 3000 crowns kopen en een Collector’s Bundle voor 5000 crowns. De Collector’s Bundle heeft een Cave Bear Mount, Cave Bear Cub en vijf Crown Experience Scrolls. De prijzen zijn volgens mij vrij netjes, want 3000 crowns is €20,99 en 5000 crowns is dan iets van €30. Wat krijg je daar voor? Blijkbaar 20 uur aan nieuwe gameplay (euro per uur extra gameplay, vind ik prima).

Je krijgt in Orsinium nieuwe verhaallijnen, vijanden en bondgenoten. Hiernaast nog twee public dungeons en dit alles bij elkaar levert dus ongeveer 20 uur aan nieuwe gameplay op. Je gaat naar de bergen van Wrothgar en zal waarschijnlijk grotendeels in het Orc gebied rondwandelen. Dat is een groot en log gebied vol met stenen gebouwen, zoals je in de video kan zien. De hoofdstad van de Orcs ligt in puin en King Kurog heeft de helden van Tamriel een uitnodiging gestuurd om hem te helpen in zijn missie om de stad weer te herstellen.

Eerlijk is eerlijk, het ziet er allemaal best vet uit. Bethesda zegt dat Orsinium de grootste ESO DLC tot nu toe is. Naarmate je vordert in de uitbreiding, zullen jouw acties merkbaar zijn zoals bijvoorbeeld in het herstel van de stad. Klinkt dat allemaal als muziek in je oren, dan kan je in november weer lekker aan de gang! Zelf moet ik überhaupt nog dingen ‘uitspelen’ van The Elder Scrolls Online en ik zou er samen met redacteur (en eindbaas) Martin heel wat uren in gaan stoppen. Dat is er tot nu toe niet van gekomen. Misschien nu dan alsnog.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments