KING art games. Wellicht ken je ze van games als The Raven of The Book of Unwritten Tales 2. Zoniet, pak dan nu je kans! Hun nieuwe aanwinst is nu te downloaden.

Dwergwerpen

Sinds deze week is de nieuwe game The Dwarves te downloaden op je Xbox One en in de winkel verkrijgbaar, de game heeft een prijskaartje van €39,99. Wil je hem direct downloaden? Klik dan hier.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een game die voornamelijk, of eigenlijk alleen maar, gaat over dwergen… verrassend hé?

TFRPG

The Dwarves is een ’tactical fantasy role-playing game’ met een sterk verhaal en uitdagende real-time gevechten. De game is gebaseerd op een boek van Markus Heitz en dat is duidelijk te merken, het verhaal van de game zit goed in elkaar en de voice-acting klinkt prima. Je begint met spelen als Tungdil, een dwerg die is opgevoed door normale mensen en al zijn kennis over ‘The Five Dwarven Kingdoms’ heeft opgedaan door boeken te lezen. Tungdil, jij dus, gaat op reis door ‘Girdlegard’. Een land onderverdeeld in verschillende koninkrijken dat ooit onwijs vredig en mooi was. Helaas is dit verleden tijd en is het landschap ruiger en gevaarlijker dan ook! Aan jou dus de taak om te zien te overleven.

De makers van de game hebben geprobeerd zo dicht mogelijk bij het boek te blijven, maar uiteraard zijn er wel flink wat dingen aangepast om de gameplay te verbeteren. Geen zorgen in ieder geval, de game is toegankelijk voor iedereen en je hoeft het boek dus niet gelezen te hebben om het verhaal te kunnen begrijpen.

giselbart_bridge

Duizend bommen en granaten!

In deze game draait het maar om één ding: vechten, vechten en vechten. Dit doe je door één of meerdere personages aan te sturen op een zo’n tactisch mogelijke manier. In totaal zijn er 15 speelbare personages met elk hun eigen unieke vaardigheden, die je in elk gevecht zo goed mogelijk moet toepassen. Vechten doe je natuurlijk tegen vijanden en ook hier zijn er behoorlijk wat van. Zo zijn er orcs, ogres, zombies, zwarte magiërs, elfjes en nog veel meer!

In deze game maken de developers gebruik van het ‘flocking’ mechanisme. Dit houdt in dat als je met een grote hamer een flinke klap op de grond geeft, jouw enemies hier zeker wat van merken. Zo zullen ze misschien struikelen, worden ze naar achter geduwd of vallen ze nét over de railing van de brug. Het zorgt er dus eigenlijk voor dat de combat een tikkeltje vloeiender is dan andere tactische rpg’s.

Verkennen

De makers gaven in een interview aan dat ze het verkennen van de wereld erg belangrijk vinden. Er is dan ook gekozen om een ‘levendige’ kaart te maken. Dit betekent, dat je behalve gewoon je bestemming kunt selecteren, ook de vijanden en npc’s op deze kaart zult tegenkomen. Het voordeel hiervan is is dat je dus zelf bepaalt of je rechtstreeks het gevecht aan gaat, kiest voor een hinderlaag of juist de vijanden liever even vermijdt. Het verloop van het verhaal ligt dus echt in jouw handen!

Naast alle gevechten zijn er nog veel meer opties in de game geplaatst. Zo zijn er verstopte locaties die je moet proberen te vinden, geheime puzzels die je moet kraken en zijn er in totaal meer dan 100 locaties die je kunt bezoeken.

160828_413203_worldmap

Ik kan niet zonder jou..

Zoals ik eerder al aangaf zijn er 15 speelbare personages. Het is namelijk mogelijk om in totaal maximaal 12 bondgenoten in te schakelen. Deze reizen met je mee en je kunt elk personage individueel besturen. Het is wel zo dat je in een gevecht maximaal 4 personages mee kunt nemen Voordat je aan een gevecht begint zul je dus moeten kiezen met wie je het slagveld betreedt!

Daarnaast is een rpg natuurlijk geen rpg zonder skills. Gelukkig zijn die er genoeg, naarmate je verder komt in de game en xp verzamelt zul je dus ook de mogelijkheid krijgen om al jouw karakters nieuwe skills aan te leren. Hierbij kun je denken aan de wat ‘gewone’ skills, zoals een nieuwe toverspreuk voor een magiër of een nieuwe aanval voor een strijder. Maar er zijn ook wat specialere skills, bijvoorbeeld ‘camouflaging’, waarmee je zonder dat de vijand het doorheeft, zo door het slagveld kunt lopen. Voor ieder wat wils dus!

Mocht het water je al in de mond lopen check dan deze trailer nog even!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments