The Division was best een gaaf spelleke. Echter wanneer je de game inclusief DLC uitgespeeld had, bleef er weinig meer over. Gister werd de game één jaar oud en niet geheel toevallig werd er ook wat nieuwe content bekend gemaakt.

New York, kapotgemaakt door de dollar flue, relschoppers die de boel op stelten zetten, jij als doodnormale burger blijkt een geheime Divison Agent te zijn en je moet orde op zaken stellen. Yup, ik vond de setting best wel tof. Echter, wanneer je door de story content heen was bleef alleen de Dark Zone over. Dit was best tof, maar voor een online-only game wel wat karig. Ook was er buiten de aangekondigde DLC verder niks bekend over de plannen rond de game. Tot nu.

Om maar direct met het goede nieuws te beginnen. Er komen twee uitbreidingen aan in het tweede jaar, en allebei zijn ze gratis! De eerste uitbreiding kunnen we ergens deze zomer, eind juli/begin augustus, verwachten. De tweede uitbreiding is nog niet bekend, behalve dat het dit jaar uit moet komen.

The Division jaar 2 – Uitbreiding 1

Uitbreiding 1 (namen voor de uitbreidingen zijn nog niet bekend) zal een aantal nieuwe dingen toe gaan voegen aan The Division. Die zal ik hieronder gaan bespreken.

Loadouts

Een feature waar erg veel vraag naar was, is loadouts. Spelers wilden namelijk makkelijk kunnen switchen naar een andere loadout. Nu moest je telkens handmatig je wapens en armor switchen. Een shotgun en een handgun uitgerust maar een sniper nodig? Menu in, gear optie, shotgun selecteren, vervangen voor een rifle. Drie minuten later had je weer je shotgun nodig en kon je het opnieuw doen.

Met de uitbreiding krijg je de beschikking over een tabblaadje met daar achter ruimte voor zes verschillende loadouts. Hier kun je dan je loadouts opslaan en snel wisselen. Een loadout is inclusief skills en talents, dus niet enkel wapens en gear.

Verder is ontwikkelaar Massive Entertainment ook aan het kijken naar templates. Dit om zowel hardcore als beginnende spelers te helpen met experimenteren qua loadouts. Dit zal echter nog niet in de uitbreiding zitten van aankomende zomer.

Seasons

Seasons (de naam kan nog veranderen) brengt je limited, timed events. Hiermee zijn diverse beloningen vrij te spelen. Ook komen er leaderboards.

Het komt er bij seasons op neer dat je een missie moet uitspelen, met vooraf vastgestelde beperkingen. Hierdoor moet je dus af en toe spelen met een uitrusting die je anders nooit zou gebruiken. Hoe beter je in deze missies presteert, hoe meer punten je verdient. Een voorbeeld zou kunnen zijn ‘Short Range’. Dat je verplicht wordt om binnen 15 meter te vechten. Dus pas je hier je loadout op aan.

Wanneer je een season mist, dan mis je ook de beloningen die aan dat specifieke season verbonden zijn. Na een vooraf bepaalde tijd, eindigt het season, worden punten opgeteld, beloningen verdeeld en begint een nieuw season.

Hoe lang ze gaan lopen, hoe ze gaan heten en wanneer ze los gaan wordt allemaal later nog bekend gemaakt, aangezien de hele boel nu nog in ontwikkeling is. Wel is bekend dat er gedurende het jaar meerdere, aparte seasons gepland staan.

Feats

Feats zijn speciale achievements die toegevoegd gaan worden. Je kunt deze achievements voltooien door bepaalde uitdagingen te halen. Denk aan bijvoorbeeld kill challenges, andere agenten helpen of exploratie. Het voltooien van deze uitdagingen levert je patches op je kleding op. Dankzij deze cosmetische patches kunnen andere spelers jouw prestaties zien.

Deze uitdagingen worden met terugwerkende kracht voltooid. Het kan dus heel goed zijn dat wanneer deze feature live gaat, een aantal spelers al meteen een stapel patches ontvangt.

The Division jaar 2 – Uitbreiding 2

De tweede uitbreiding zal meer verhaalgedreven content bevatten. Verdere details zijn nog niet bekend.

Geen van beide uitbreidingen zal een grotere map of nieuwe level caps krijgen, maar mogelijk wel replayable content. Massive Entertainment wilde verder niet ingaan op wat ze in de pijplijn hebben zitten voor de tweede uitbreiding.

Nu inloggen voor een bonus

Mocht je vandaag inloggen in de game, dan ontvang je Anniversary Items, waaronder 200 Premium Credits. Tot en met 11 maart ontvang je ook dubbele experience voor High Value Targets.

Vanaf 11 maart tot en met 16 maart ontvang je dubbele Field Proviciency Caches wanneer je jouw field experience balkje vol hebt zitten.

Het mag duidelijk zijn, Ubisoft en Massive Entertainment willen je graag terug hebben in het kapotte New York van The Division. Ik ben vooral erg benieuw naar wat ze met de verhaalgedreven content van uitbreiding 2 gaan doen. Is het voor jullie genoeg om terug te keren naar The Division?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments