Films gebaseerd op games. Het is over het algemeen geen succes. Hoe vreemd dat ook is want een gameverhaal is over het algemeen hartstikke geschikt als filmscript.

Ubisoft heeft daar wel een naam in, het verfilmen van games. Zo draait op dit moment Assassin’s Creed met tegenvallende reacties in de bios. Ook vorige verfilmingen, zoals Prince of Persia, zijn het net niet geworden. Op dit moment is men bezig met het verfilmen van twee Tom Clancy games, te weten Splinter Cell en The Division. Hopelijk zijn deze games wel goed naar het witte doek te brengen.

Het voordeel is dat we Tom Clancy al kennen als het om verfilmingen gaat. Meerdere van zijn boeken zijn zeer succesvolle films geworden zoals The Hunt for the Red October en Patriot Games. Over The Division is nu meer nieuws naar buiten gekomen. Men heeft een Oscar-winnende regisseur te pakken gekregen, Stephan Gaghan. Hij zal de regie gaan krijgen over hoofdrolspelers Jake Gyllenhaal en Jessica Chastain. Beide hebben zij al eerder in een Ubisoft verfilming gespeeld.

The Division heeft alles in zich om een zeer succesvolle actiefilm te worden. Ik had zelf eerder voor een tv-serie gekozen want in mijn ogen leent de game zich daar heel erg goed voor. Al die facties en plots in de game hadden denk ik meerdere seizoenen aan televisie op kunnen leveren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties