De berichten sijpelen binnen en maken beetje voor beetje duidelijk hoe The Division er uiteindelijk uit zal gaan zien.

In tegenstelling tot wat eerdere beelden wel suggereerde, speelt The Division zich in eerste instantie alleen af in één deel van New York. Midtown Manhattan is de plek waar het zich allemaal afspeelt. Vreemd genoeg was er op de trailer van de E3 2013 duidelijk te zien dat de groep rondliep in Brooklyn, aan de voet van de Brooklyn Bridge. In de uiteindelijke game is Brooklyn niet opgenomen.

Brooklyn
Brooklyn Bridge en kijk op Manhattan

Op de vraag aan Magnus Jansen, de Creative Director, welke wijken er dan wel in voorkomen, kwam het volgende antwoord: “In The Division kiezen we op dit moment voor Midtown Manhattan. Dit vanwege het 1 op 1 recreëren van de manier waarop de pandemie is ontstaan. Het uitgangspunt is dat alles is geïnfecteerd en dat er geen middelen meer zijn omdat iedereen heeft geprobeerd om te vluchten. Er zit geen benzine meer in de auto’s, er is geen verkeer meer dus alles moet te voet. Gezien het niveau van detail is het kiezen voor Midtown Manhattan al een behoorlijke uitdaging en is er meer dan genoeg om je tanden in te zetten. Het is een open-wereld die van een aanzienlijke afmeting is.”

tc-the-divsion-2013-multiple-dark-zones-brooklyn-not-in-game[1]

Als ik moet gokken, is het als bij zoveel andere huidige games een kwestie van ‘nog niet klaar’ en perfect om straks in een DLC of expansie ineens de andere beroemde wijken in New York erbij te halen waar we natuurlijk weer extra munten voor moeten neertellen. Maar goed, we gaan het afwachten want Midtown Manhattan is, als je er ooit zelf hebt rondgelopen, wel groot maar ook weer niet zo groot. Het grenst tussen 13th street en 59th street (grens van Central Park) dus het zou heel jammer zijn dat wijken zoals Chinatown, Wall Street en landmarks als The New World Trade Center en Central Park allemaal niet in de game zouden zitten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments