The DioField Chronicle aangekondigd

SQUARE ENIX presenteert The DioField Chronicle, een gloednieuwe strategy-RPG die spelers onderdompelt in een episch verhaal over eer en oorlog. Deze game verschijnt later dit jaar.

Deze nieuwe franchise is ontwikkeld door SQUARE ENIX in samenwerking met Lancarse Ltd, een team met veel ervaring in het ontwikkelen van strategiespellen. De game biedt unieke personageontwerpen van Taiki (Lord of Vermilion III, IV), concept art van Isamu Kamikokuryo (FINAL FANTASY XII, FINAL FANTASY XIII) en prachtige orkestmuziek van de wereldberoemde componisten Ramin Djawadi en Brandon Campbell, beroemd van hun muziek voor Game of Thrones.

De Announcement Trailer geeft een eerste indruk van het verhaal en het nieuwe, diepgaande strategische gevechtssysteem genaamd ‘Real-Time Tactical Battle’ (RTTB). Spelers beleven het verhaal terwijl ze strijd leveren in verbluffende gevechtsscènes in ‘diorama’-stijl. Tijdens deze gevechten moeten spelers de frontlinie in realtime aansturen, essentiële bevelen geven en een verscheidenheid aan vaardigheden, klasses en uitrusting gebruiken om hun vijanden te verslaan.

The DioField Chronicle verplaatst spelers naar een prachtige, unieke wereld met een mix van invloeden uit fantasy, de middeleeuwen en de moderne tijd. Onder stevige grip van de Shaytham-dynastie kent het koninkrijk Alletain, gelegen op DioField Island, al 200 jaar vrede – tot het rijk plots in een tijdperk van onzekerheid wordt geworpen door de opkomst van oorlogszuchtige krachten en moderne magie.

De grond van het koninkrijk Alletain is rijk aan het mineraal Jade, dat wordt gebruikt als basisingrediënt voor magie en tovenarij, waardoor hun eiland door zowel het Empire als de Alliance wordt begeerd. Spelers krijgen het commando over een groep elite huursoldaten die zichzelf “Blue Fox” noemen. Maar zal de naam “Blue Fox” voor de mensen op het eiland hoop of ellende betekenen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments