Gears 6 wordt de volgende videogame waar The Coalition aan werkt. Althans volgens insider Jeff Grubb.

De in Canada gevestigde Microsoft-studio heeft naar verluidt zijn volledige aandacht verlegd naar het volgende deel in de Gears Of War-serie. Dit komt doordat twee andere games die in ontwikkeling waren, geannuleerd zouden zijn. Verslaggever Jeff Grubb maakte de bewering tijdens zijn Game Mess Mornings Twitch show van 2 februari. Grubb beweerde dat de Xbox studio nu “volle kracht vooruit” ging op Gears 6.

In mei 2021 zei The Coalition dat het zich voorbereidde op de overgang naar next-gen ontwikkeling met behulp van Unreal Engine 5. Kort daarna liet het LinkedIn-profiel van een van de levelontwerpers van de studio zien dat ze aan een “nieuwe IP” hadden gewerkt.

Grubb stelt dat The Coalition op een gegeven moment werkte aan twee nu geannuleerde projecten, naast ondersteunend werk voor Halo Infinite en samenwerking met Epic aan The Matrix Awakens Unreal Engine 5 tech demo.

“Ze hebben een kleiner project geannuleerd, evenals een ander project, dus er zijn daar twee games geannuleerd. Dit kwam allemaal tot uiting in de ontslagen die vielen bij Microsoft, wat The Coalition een beetje geraakt heeft. De studio gaat nu volledig verder met Gears 6. Ik zeg nu, het is in de loop van het afgelopen jaar waarschijnlijk volledig opgeschoven naar Gears 6, maar zeker is dat dat hun volgende game wordt.”

Sinds het kopen van de de serie, heeft Xbox twee games uitgebracht: 2016’s Gears Of War 4 en 2019’s Gears 5, die beide werden ontwikkeld door The Coalition. Dit is evenals Gears of War: Ultimate Edition en de turn-based tactiek spin-off Gears Tactics.

In ander Gears-nieuws kondigde Netflix onlangs aan dat het samenwerkt met The Coalition om een aantal Gears Of War-projecten uit te brengen, waaronder een live action film. Dus het is nu wachten op meer nieuws van de komende Gears game.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments