The Battle of Jakku, het stukje gratis DLC voor Star Wars Battlefront van EA ter promotie van Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Het is gratis, dus waarom zou je het niet downloaden? We zijn Nederlanders, het is pakken wat je pakken kan. Toch wil ik even bespreken of deze DLC echt iets toevoegt of enkel lullige promotie is.

The Battle of Jakku gaat om een strijd die zich na Episode VI: Return of the Jedi plaatsvindt. Nadat de Rebellen hun laatste push met behulp van de Ewoks hebben gemaakt (om vervolgens de Death Star op te blazen, weet je nog?), ontdekken ze een opslagbasis van The Empire. Ze vallen deze basis en de soldaten van The Empire weigeren natuurlijk toe te kijken. Hierdoor ontstaat een vrij chaotische strijdveld met AT-AT’s en vliegtuigen over je hoofd, explosies waar Michael Bay nog een traantje weg van zou pinken. The Battle of Jakku is begonnen.

Wat is nieuw?

Om maar gelijk even te beginnen met het nieuwe, hebben we gelijk twee nieuwe maps. Het gaat om Graveyard of the Giants en Goazan Badlands. Het grote strijdveld van Graveyard of the Giants (dode AT-AT’s, ruimteschip Star Destroyer enzo) biedt ruimte voor Supremacy, Fighter Squadron en Walker Assualt. In Badlands kan je juist weer close quartered combat doen met Blast, Drop Zone, Droid Run, Cargo, Heroes vs Villains en Hero Hunt. Maar dan komt er ook ineens een nieuwe modus bij, namelijk Turning Point. Het gaat dan juist om Rebellen die de Imperials aanvallen en eigenlijk als een soort ‘Rush’ van Battlefield punten van de map overnemen. Dit moet je echter wel binnen een bepaalde tijd doen, want anders verlies je als Rebel zijnde.

Is deze modus leuk? Het is wel leuk, maar heeft ook zo zijn minpunten. Het leuke is dat je echt dekking moet zoeken bij alle kapotgeschoten voertuigen op het veld. Hierdoor is het minder ‘run and gun’ en meer tactisch opstellen. Dit geldt voor beide kanten. De Rebellen hebben vliegtuigen en de Imperials hebben AT-ST’s. Maar ik heb in zo’n AT-ST gezeten en je kan er beter uit blijven. Iedereen zoekt namelijk dekking, want het veld ligt vol met objecten waar je achter kan schuilen. Denk aan brokstukken van de Star Destroyer, kapotte AT-AT’s, kapotte A-wings, noem maar op. Je hebt op deze manier als AT-ST geen doelwitten. Wat er dan ook nog eens bijkomt is dat je als AT-ST zijnde wel het doelwit voor iedereen bent, het zij de vliegtuigen van de Rebellen of een Smart Rocket Launcher. Dat is jammer, want in een Walker Assault is een AT-ST wel degelijk een goed voertuig om aan te vallen.

jakku3

Lasers! Lasers everywhere!

Het eerste wat je waarschijnlijk opvalt bij Graveyard is dat er echt overal lasers vandaan schijnen te komen. Van boven heb je soms air strikes met lasers en je moet echt goed dekking zoeken. Gelukkig is er dus ook nog een kleine variant van de map, genaamd Goazan Badlands. Bij deze map kan je iets meer… claustrofobisch aan de gang gaan. Hoog tempo, rotsen en wederom objecten om achter te schuilen. Lekkere map, vooral voor Blast en Drop Zone. Paar knelpuntjes wat betreft veel actie op één punt, waar iedereen doodgaat (zo’n bergpas met kapotte AT-AT’s waar iedereen schuilt), maar verder prima en vermakelijk. Maar dan komen we bij deze grote vraag:

[quote_center]’Waarom is dit DLC en niet inbegrepen in de main game?'[/quote_center]

‘Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken’, blablablabla, ‘het is gratis’, ik weet het. Het is allemaal ter promotie van de film, maar ze denken nu wat fans te krijgen door ‘gratis DLC’ terwijl deze modus en de maps niet hadden misstaan in de main game. Misschien had het dan allemaal minder magertjes aangevoeld bij de launch. Het is natuurlijk jammer dat Turning Point maar op één map beschikbaar is en niet een algemene modus, maar het is een welkome variatie. Fijn dat de DLC ook niet enkel een mapje extra biedt, maar echt een modus en een grote algemene map met twee varianten (Graveyard en Goazan Badlands). Kortom, prima DLC, maar volgens mij was het beter geweest als EA de game gewoon rond Star Wars Episode 7 had uitgebracht en deze DLC in de main game had gedaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments