Plato noemde het slechts ‘een nabootsing van de werkelijkheid’. Kant noemde het  ‘een soort voorstelling die een doel op zich is’. Dit alles zal Sander aan zijn bips oxideren want bij het horen van alleen de naam Fallout 4 is alles wat er achter aankomt geweldig! Tenzij het natuurlijk de canceling is van de game. Maar vrees niet het gaat hier om het art boekje. 

Ik kan mij goed voorstellen dat je als maker van iets, al is het een game, een kunstwerk of een koekje waar je al je liefde in hebt gestopt, superblij bent als het resultaat daarvan het aankijken waard is. Dat moeten de makers van Fallout 4 ook gedacht hebben. Jaar in, jaar uit ben je bezig met een game, met het tot leven brengen van een verhaal zoals het altijd al in jouw hoofd heeft gezeten. Dan stap voor stap komt die wereld tot leven. Die stappen zijn te zien in het art-boek. Zoals één van de mensen binnen Bethesda het vertelt:

Het maken van kunst is een persoonlijk iets, iedereen die aan een object werkt, stopt daar een klein beetje van zichzelf in. Een game maken vergt veel organisatie, planning en structuur maar het beste werk komt van de kleine persoonlijke onderdelen gemaakt door creatieve mensen.

Dat is vastgelegd  in dit mooie art-boek. Wij consumenten zien vaak niet de effort die game-devs in hun product stoppen. Wij zien alleen het eindproduct. Daarom is het kopen van zo’n boek wel een stukje erkenning van het kunstwerk die developers creëren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments