Tetris brengt mensen samen

Tetris is natuurlijk een tijdloze klassieker. Recentelijk zijn er varianten het Russische spelletje verschenen die toch nog hoge ogen wisten te gooien. Met slimme varianten op- en aanpassingen van het originele concept heeft men laten zien dat er nog muziek in de game zit. Ik heb het dan over Tetris 99 en Tetris Effect. Die laatste mogen we nu ook op de Xbox verwelkomen, in de vorm van Tetris Effect Connected.

Onwikkelaar Enhance Games heeft deze aankondiging tijdens de Xbox Games Showcase verzorgd. Tetris Effect is een hit uit 2018 voor zowel de Playstation als de pc. Je kunt het spelletje op die platformen ook in VR spelen, maar dat kunnen we op de Xbox One en Series X wel vergeten. Daarentegen bevatten de Xbox versies wel een multiplayer component, wat dan weer nieuwe is voor Tetris Effect.

Overigens is de naam van het spelletje een verwijzing naar het Tetris effect. Iets waar velen van ons in bepaalde mate wel last van hebben gehad. Je krijgt er last van als je zoveel tijd in een spelletje steekt, met je volle aandacht, dat het spel invloed begint te krijgen op de manier waarop je begint te denken en bijvoorbeeld wat je droomt. Of Tetris Effect zo verslavend of goed is dat je dit effect gaat zien is een tweede… Maar afgaande op de reviews brengt het veel moois ter tafel. Tetris Effect is Tetris, maar met veel meer flair, vuurwerk en euphorische effecten. Zeker als je dit in VR speelt dan raak je haast in een trance. Het voegt ook mechanics toe zoals de mogelijkheid om de tijd te bevriezen voor een bepaald aantal rijen, waarmee je je score enorm kunt opblazen.

De toevoegingen die het multiplayer georiënteerde Connected met zich meebrengt, zijn competitieve modi zoals Zone Battle, maar ook coöperatieve modi zoals Connected Mode, waarin je met drie spelers in totaal aan een groot Tetris veld kunt werken. Tetris Effect is een launchgame voor de Series X. Je kunt hem medio november verwachten. Op welke Xbox je de game aanschaft maakt niet uit, middels Smart Delivery speel je zonder bijkomende kosten de versie die is geoptimaliseerd voor jouw platform. Voeg daar aan toe dat de game ook nog eens speelbaar gaat zijn via Game Pass en je weet dat je met een winnaar te maken hebt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments