Het eerste deel van Batman – The Telltale Series genaamd Episode 1: Realm of Shadows is nu te koop voor net geen 6 euro of je koopt gelijk de hele serie voor net geen 30 euro.

telltalebatmanVorige week lieten we al iets horen over Crowd Play. Een optie in deze serie die het mogelijk maakt om de beslissingen in de game in de groep te gooien. Een soort adviesorgaan dus waarbij de uitslag van de ‘peiling’ dan op beeld te zien is. Het klinkt erg leuk om de game op deze manier met een aantal vrienden te spelen.

Geen 2000 adviseurs

Oorspronkelijk was het plan om zo’n adviesorgaan uit maximaal zo’n 2000 leden te laten bestaan. Dat is toch wat veel van het goede dus men heeft er nog eens over nagedacht en besloten om het Crowd Play deel tot lokale multiplayer te bombarderen. Logisch want het is toch iets van samen op de bank naar de game kijken en met elkaar beslissingen maken. Dat kan met 4 tot 12 spelers tegelijk. Een kamer vol dus.
“Technisch gezien kan het wel duizenden spelers ondersteunen maar ze moeten dan wel naar datzelfde beeld kijken. 2000 spelers in je huiskamer, dat lijkt ons wat veel.”

Hoe werkt het

batmanchoice

Het werkt heel simpel. Als speler krijg je een code in beeld. Deze code moet worden ingevoerd op de Crowd Play pagina van de game. Daarna geef je de naam die in beeld moet kopen op en je komt dan in het keuze deel terecht. Telkens als er in de game een keuze gemaakt moet worden, krijg jij op je tablet of pc een keuzescherm. Dit scherm correspondeert met wat je op beeld ziet, in dit geval het kiezen tussen 4 antwoorden die je in het gesprek kan geven.

De speler ziet jouw naam verschijnen bij de keuze die gemaakt is en kan dan beslissen om dat advies over te nemen of niet.

Batmantelltale1

 

Streamen

Het streamen via Twitch zal niet echt werken, geeft Telltale aan. Dit komt door de vertraging die Twitch laat zien waardoor het moeilijk wordt om iedereen op hetzelfde moment te laten kiezen. Wij van de redactie hebben de proef op de som genomen en het is inderdaad niet te doen. Advies geven op iets wat bij jou nog niet in beeld is geweest, is wat onhandig. Men is wel in onderhandeling met de streaming diensten om hier eventueel een oplossing voor te zoeken.

Dus voorlopig zal je al je vrienden nog op de bank moeten zetten en ze van drank en hapjes moeten voorzien. Beetje prijzig maar wel gezellig, dat dan weer wel.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments