Tell Me Why was een van de hits van 2020 bij XboxNederland. Nu kun je deze verhalende topper gratis in huis halen. Hoe zit dat?

Een freebie van uitgever Microsoft Game Studios en ontwikkelaar Dontnod Entertainment. Op hun sociale kanalen kon ik hier in eerste instantie maar weinig over vinden. Het lijkt me toch iets waar je wel credit voor wilt krijgen. Wat blijkt, de episodische game wordt ons cadeau gedaan vanwege Pride Month. De maand juni staat in het teken van vrijheid en diversiteit op het gebied van seksualiteit en geaardheid. Heel de maand juni is de game dan ook gratis verkrijgbaar op Xbox en de pc.

Tell Me Why speelt zich af in een landelijk dorp in Alaska, waar de tweeling Alyson en Tyler terugkeren naar een (t)huis vol herinneringen. Ze hebben beiden een vrij moeilijke jeugd gekend, niet in de laatste plaats omdat Tyler transgender is. Ten tijde van release was het volgens Dontnod de eerste keer dat een speelbaar karakter in de hoofdrol van een game transgender is. Tenminste, niet in een game van een studio of uitgever van deze omvang. Ze hebben het mijn inziens in ieder geval op een smaakvolle manier gedaan.

Dontnod verklaart in een statement dat ze meer mensen in staat willen stellen hun game te spelen. Ze hopen de spelersgroep verder aan te zetten om hun geld te spenderen aan goederen of diensten waar leden van de trans- en homogemeenschap direct bij gebaat zijn. Hierbij wordt de term LGBTQIA+ aangehaald, waarmee Dontnod aandacht vraagt voor alle mogelijke seksuele- en genderidentiteiten.

In dit licht noemt Dontnod namen van indie-ontwikkelaars die binding hebben met de genoemde gemeenschappen. Ofwel vanwege de inhoud van de genoemde games, ofwel omdat mensen uit het ontwikkelteam onderdeel uitmaken van zo’n gemeenschap. Lees onze review van Tell Me Why waarom je vandaag nog op de downloadknop moet drukken. Persoonlijk heb ik het een zeer indringende game gevonden.

Hierbij de link voor Tell Me Why in de Xbox Store.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments