Voor de fans blijft het lastig om een Series X te scoren. Eerder gaf Microsoft aan dat ze de verwachting hebben dat er rond april genoeg voorraad is. Maar is dat wel zo?

Want vandaag zagen we een waarschuwing van chipmaker AMD langskomen. De vraag is, mede door de pandemie, zo groot dat het de productie beïnvloed.

De CEO van AMD dr. Lisa Su gaf tijdens het presenteren van de jaarcijfers van 2020 toe dat de tekorten nog wel tot het midden van 2021 zullen voortduren. De vraag naar console chips zorgde voor een inkomen van 1,28 miljard dollar. Su verwacht dat de tekorten in eerste helft van 2021 zullen blijven voortduren totdat men meer productie capaciteit kan realiseren.

Dit betekent automatisch dat de tekorten aan Series X|S consoles, die beide gebruik maken van de Zen 2-based CPU’s en RDNA 2-based GPU’s, nog wel even blijven bestaan. Zeker omdat we ook nog eens met het asociale gedrag van scalpers te maken hebben. Mocht je nog een Series X zoeken, dan raden we je aan om dit artikel te lezen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments