Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge aangekondigd

Dit is de kans om Shredder en The Foot Clan te verslaan in een nieuwe Turtle-game geïnspireerd op klassieke TMNT-titels als Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time

Uitgever Dotemu en ontwikkelaar Tribute Games kondigen samen met Nickelodeon een nieuwe TMNT-game aan. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge is het best te omschrijven als een klassieke side scrolling beat-em-up geïnspireerd door succesvolle titels als Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles In Time.

In Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge staan de helden Leonardo, Raphael, Michelangelo en Donatello klaar voor een nieuw avontuur. De gamewereld waarin ze zich begeven is opgebouwd uit pixel art die je vast herkent van het klassieke Turtle design uit 1987.

De trailer van de nieuwe game laat op een perfecte manier zien van wat de ‘Heroes in a Half-Shell’ allemaal kunnen. Rennend en knokkend trekken de Turtles door Manhattan, met op de achtergrond een nieuwe versie van de bekende titelsong. Dit keer gezongen door niemand minder dan Faith No More’s Mike Patton.

In Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge verzamelen Bebop en Rocksteady dodelijke gadgets om het meest duivelse plan ooit van Krang en Shredder kracht bij te zetten. Om daar een nunchuck voor te steken zetten de Turtles alles op alles en vechten in iconische TMNT-locaties om zo The Foot Clan te verslaan.

De ‘shell-shocking’ nieuwe bewegingen en mogelijkheden in de game zijn ontworpen met het principe van klassieke brawling games. De Turtles staan klaar voor een opwindend ‘Foot Clan-stomping’ avontuur waar zij niet alleen de riolen en buurten van New York aandoen, maar ook een omweg maken naar het parallelle universum Dimension X.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen twee bedrijven. Zowel Dotemu als Tribute Games hebben hun sporen verdiend in de Retro Games arena. Ontwikkelaar en uitgever Dotemu was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor verschillende remakes en vervolgen van klassieke series als Streets of Rage 4 (genomineerd voor Best Action game tijdens The Game Awards 2020) alsook de binnenkort te verschijnen Windjammers 2 en Wonder Boy: The Dragon’s Trap. Tribute Games ken je misschien als de studio achter nieuwe IP’s met een retro thema als Panzer Paladin, Flinthook en Mercenary Kings. Met deze titels creëerden ze nieuwe speelervaringen met het gevoel en de uitstraling van klassieke games.

Tribute Games heeft daarnaast ontwikkelaars in dienst die een belangrijke rol speelden bij de totstandkoming van de succesvolle Scott Pilgrim vs. The World: The Game beat-em-up en de Teenage Mutant Ninja Turtles game die in 2007 verscheen voor Game Boy Advance.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments