Tot verbazing van Sony’s Playstation afdeling werd vorige week bekend gemaakt dat Microsoft en Sony op een aantal gebieden gaan samenwerken. Wat is er aan de hand?

Vorige week heb je hier kunnen lezen dat Sony en Microsoft een strategisch partnerschap zijn aangegaan. Bekend werd dat de giganten gaan samenwerken in het ontwikkelen van streaming technologie. Zo gaat Sony onder andere Microsoft Azure gebruiken voor hun game en content streaming services. Daarnaast gaat men samenwerken op het gebied van halfgeleiders en artificial intelligence. Hierover was de nodige verbazing en paniek ontstaan bij de Playstation afdeling.

Een samenwerking uit nood geboren?

Volgens bronnen die dit aan de financiële website Bloomberg hebben gemeld zijn de onderhandelingen over de samenwerking eind vorig jaar zijn gestart en waren alleen de top van beide bedrijven hierbij betrokken. Het ontwikkelen van streaming technologie vraagt de nodige capaciteit, resources en vooral ook financiële middelen. Sony zou geconcludeerd hebben dat zij de afgelopen zeven jaar onvoldoende konden mee komen met hun eigen streaming technologie. En streaming is de toekomst. Aangezien Playstation ongeveer een derde van de inkomsten van Sony’s jaarinkomsten binnenharkt, moest er dus een oplossing komen.

Amazon, of toch maar Microsoft?

In eerste instantie zouden er gesprekken gevoerd zijn tussen Sony en Amazon. Wat een logische samenwerking geweest zou zijn, aangezien er voor het Playstation Network al een samenwerking loopt tussen de twee. Een verdere samenwerking werd verkend maar is spaak gelopen omdat de twee er samen niet uit kwamen. Vervolgens zijn er gesprekken gevoerd met Microsoft en met een succesvolle afloop zoals we inmiddels weten. Inmiddels moet de Playstation afdeling van Sony wel weer gerust gesteld zijn door hun managers, aangezien de plannen voor de komende generatie consoles niet zullen veranderen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments