Het lijkt wel transferseizoen van de grote overnames. Zagen we enkele weken geleden Microsoft de complete Zenimax-stal overnemen. Deze week is het de beurt aan Take-Two Interactive. Wat is er aan de hand?

Codemasters ken je ongetwijfeld van je favoriete racegames. F1, Project Cars, DIRT. Games die allemaal verbonden zijn aan Codemasters, maar niet voor lang meer. Codemasters gaat namelijk in het voorjaar van 2021 door Take-Two Interactive overgenomen worden. Take-Two Interactive ken je mogelijk van de Rockstar en 2K-games. Niet de minste dus.

Onder Codemasters vallen meerdere studio’s en zij zijn zelf ook voor de publishingkant verantwoordelijk. Codemasters als geheel zal door Take-Two Interactive overgenomen worden. Deze deal is afgelopen dinsdag min of meer verzilverd, maar de volledige overname zal nog tot ongeveer Q1 2021 lopen. Take-Two Interactive heeft een slordige 1 miljard dollar er tegen aan moeten gooien om de mooiste digitale race auto’s aan hun portfolio toe te kunnen voegen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties