Er gaat geen dag voorbij of er wordt wereldwijd gesproken over de overname van Activision-Blizzard. Zo ook vandaag!

Afgelopen week had IGN namelijk een interview met Take Two CEO Strauss Zelnick. Hem werd gevraagd naar zijn mening over de overname van Microsoft en zijn antwoord was duidelijk. Volgens Zelnick staat Take Two al redelijk lang achter de deal en ziet men geen problemen. Sterker nog, een overname zou volgens Zelnick goed zijn voor Microsoft en daarmee automatisch ook voor de industrie.

Zelnick reageerde recent ook op de afwijzing van de CMA. Deze wees de overname namelijk af omdat het onder andere bang was dat Microsoft te groot zou worden. Zelnick was het hier niet mee eens en dit benadrukte hij tijdens zijn interview. Volgens hem is cloud gaming een onderdeel van de markt en geen apart bedrijfsonderdeel. Cloud gaming kan de markt wel verbreden, maar niet volledig vervangen gezien het onderdeel is van een veel grotere game markt. Iets wat we volgens de Take Two CEO niet mogen vergeten.

Daarnaast ligt het voor Zelnick ook in de lijn der verwachting dat we ergens volgend jaar een nieuwe console gaan zien. Zo zou Sony bezig zijn met een pro variant van de Playstation en Microsoft met een verbeterde Xbox Series X. Mochten deze consoles inderdaad gaan komen, dan heeft dit geen effect op de ontwikkeling GTA VI, het paradepaardje van dochteronderneming Rockstar Games.

Afgelopen week schreven we al dat GTA VI dichterbij kan zijn dan gedacht, gezien de jaarcijfers van Take Two werden gepubliceerd. Het blijft natuurlijk gissen wanneer de overname rond is, net als wanneer GTA VI nu eindelijk eens komt. Maar als we meer weten brengen we je uiteraard op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties