Het was in november natuurlijk al feest toen er een remake van System Shock werd aangekondigd, één van de beste games van de jaren ’90 op het gebied van cyberpunk. Maar de kogel is door de kerk wat betreft System Shock 3, want die komt gewoon!

Er is een website online met een teller en countdown waar langzaam het logo van System Shock 3 tevoorschijn wordt getoverd. De game wordt gemaakt door Otherside Entertainment (ken ik niet?), want Night Dive (de licentiehouder) kon wel wat hulp gebruiken voor het vervolg op deel 2. Otherside Entertainment is blijkbaar opgericht door Paul Neurath en hij is één van de medeoprichters van System Shock ontwikkelaar Looking Glass Studios. Andere mensen van Otherside Entertainment hebben door de jaren heen gewerkt aan games als Thief, Dishonored en Bioshock Infinite en dat is niet mis! Even voor Martin, onze eindbaas van XboxNederland, deze studio is gericht op het rebooten van klassieke franchises en ze zijn nu bezig met een reboot van Ultima Underworld, die ze nu Underworld Ascendant noemen. Maar even terug naar System Shock 3!

Onder het logo op de teaser website, staat de tekst ‘I am flawless, perpetual… absolute’. Ik denk gelijk aan die pure cyberpunk vibe waar men de perfecte kunstmatige intelligentie probeert te maken. Ik denk gelijk aan SHODAN/Rebecca die eindelijk vanuit cyberspace een eigen fysieke vorm heeft. Dat valt mij trouwens een beetje tegen van het nieuws rond deze game van andere journalisten. Ze berichten alleen maar over de website en dat er een System Shock 3 komt, maar verder ontleden wat het kan betekenen, ho maar! Wat krijgen we te zien? Waar is de fantasie, dames en heren!?

system shock 3
Ik heb het plaatje van System Shock er zelf achter geplakt, want ik denk gelijk aan SHODAN met zulke woorden
De magie van System Shock 3

Als de teller van de website op 0:00:00:00 staat over vier dagen hoop ik een trailer te zien! Geen halve docu met artwork (hoewel… ook welkom), maar de echte magie! Maar dat is nou net hetgeen wat ik graag wil en bang voor ben dat het er niet meer is, de magie! Wat is namelijk het geval, System Shock 2 werd door game director Ken Levine bijgestaan, dezelfde man verantwoordelijk voor Bioshock 1 en Infinite! Maar gezien Ken Levine nu zijn eigen studio heeft en hier niet aan mee werkt, vraag ik mij af of hetzelfde weer mogelijk is als 15 jaar geleden. Er is trouwens ook best een kans dat System Shock 3 een crowdfunded project wordt, omdat er nog geen grote uitgever is of grote geldschieters. Kan natuurlijk altijd nog gebeuren en misschien is het niet eens zo slecht, want dan hebben we gelukkig ook geen last van de rijke mensen die deadlines in het leven roepen omdat ze aandeelhouders tevreden moeten stellen (*kuch* Ubisoft *kuch* EA).

Wat gaan we zien qua verhaal? Nou, ik weet niet of jullie het nog in jullie geheugen hebben, maar aan het einde van System Shock 2 (spoiler alert, van een game uit 1999) zien we dat SHODAN een fysieke vorm heeft gekregen middels Rebecca. Daarna eindigt het, dus ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Vechten tegen SHODAN (voor de zoveelste keer) of wordt het allemaal mysterieuzer? Ik kan in ieder geval niet wachten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments