Survival-Horror Cult Hit “Song of Horror” komt naar Xbox

Een goede horrorgame gaat er bij ons altijd in. Tenminste, bij sommige van ons want aan mij is het niet besteed.

Maar mocht je wel een groot fan van horror zijn en dan vooral van het Lovecraft genre, dan komt er weer een toppertje richting Xbox aan. De pc survival-horror hit Song of Horror op 28 mei naar Xbox.

Raiser Games en Protocol Games kondigen vandaag aan dat de griezelaar Song of Horror naar de consoles gaat komen. Je beleeft een paranormaal verhaal waarin de dreiging van The Presence constant aanwezig is. In Song of Horror gaan spelers op onderzoek uit naar de mysterieuze verdwijning van de beroemde, maar ongrijpbare schrijver Sebastian P. Husher – een man die, samen met zijn hele familie, spoorloos is verdwenen. In Song of Horror kruipen spelers in de huid van 13 verschillende personages. Het is een Lovecraftiaans, third person avontuur dat een eerbetoon is aan klassieke meesterwerken uit het survival-horror genre.

We zijn altijd ongelooflijk nederig geweest door de ontvangst die Song of Horror kreeg van pc-spelers en nu is het tijd om consolespelers mee te slepen in het broeierige mysterie dat het spel te bieden heeft. Het survival-horror genre heeft zo’n lange en rijke geschiedenis op zowel PlayStation als Xbox dat het absoluut voelt als de juiste thuisbasis voor onze kleine ode aan een publiek dat waarde hecht aan echte scares.

In de kern is Song of Horror een avontuur zonder gevechten, waarin de nadruk ligt op rennen en verstoppen, stil blijven te midden van alle terreur om te voorkomen dat verontrustende monsters tevoorschijn komen die de hoofdrolspelers van de game tot op het randje van waanzin kunnen brengen. Met de altijd aanwezige dreiging van The Presence die spelers van begin tot eind op hun hoede houdt – aangedreven door een AI die zich aan je gameplay aanpast – is het Song of Horror’s missie om je flink de stuipen op het lijf te jagen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments