Sunless Skies komt op stoom en rijdt door naar Xbox One

Altijd al een futuristisch Britse rijk met voertuigen die op stoom lopen willen verkennen? Dat kan vanaf 2020 in Sunless Skies: Sovereign Edition.

Failbetter Games startte in augustus 2017 deze game als een Kickstarter project. Na vier uur was het doel bereikt en kon men aan de slag. Vorig jaar verscheen de game in Early Access op de pc. Vanaf dat punt is men aan de slag gegaan met de editie voor de Xbox One. Deze zal extra toevoegingen en aanpassingen bevatten. Zo is de game aangepast zodat het met een controller goed speelbaar is en zijn interfaces en menu’s op de schop gegaan. Nu heeft men laten weten dat de game volgend jaar uit zal gaan komen.

Afbeeldingsresultaat voor sunless skies

De titel is de derde in rij van Failbetter Games en volgt Sunless Sea en Fallen London op. Sunless Skies: Sovereign Edition vertelt het verhaal van een alternatieve toekomst in het Fallen London universum. Er zijn tien jaar verstreken na de Sunless Sea en de sterren doven een voor een uit. In deze chaos leidt de Koningin een exodus uit Londen richting het heelal. Daar moet een nieuw Brits rijk gesticht gaan worden. Jij bestuurt de ‘stoomlocomotief’ Orphean en je missie is een mysterieuze zwarte doos naar Londen vervoeren.

De Gotische 2D topdown horrorgame, waarin niets is wat het lijkt, voegt nieuwe verhaallijnen aan het origineel toe en laat spelers, nadat de levelcap is bereikt, hun statistieken aanpassen. Ook kunnen spelers meer keuzes maken in het verhaal.

OfficerGallery2

Met een Metacritic score van 86 is de game goed ontvangen op de pc. Genoeg aanleiding om ernaar uit te kijken. Om je een idee te geven wat je van de game mag verwachten kun je de trailer checken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments