Mocht je ouder zijn en deze titel lezen en denken: hey die poppetjes koop ik altijd voor mijn kinderen, dan raad ik aan om verder te lezen. De studio’s van Disney Infinity zijn namelijk begonnen met hun eerder aangekondigde sluiting en dit heeft gevolgen.

Disney Infinity kwam jaren geleden op de markt en werd een groot succes. Met behulp van poppetjes die tot leven kwamen in de games kon men nieuwe functies vrij spelen in de games. Na jarenlang een groot succes te zijn geweest kondigde Disney Interactive begin dit jaar aan dat men de productie van Disney Infinity ging staken en dat de daarbij behorende studio’s hun deuren zouden gaan sluiten. Wat de gevolgen van deze sluiting zouden zijn, was nog niet bekend, tot nu.

8_disney_infinity

Medewerkers van Disney Infinity hebben namelijk bekend gemaakt dat gamers offline nog gebruik kunnen gaan maken van de games. De services die gebruik maken van de online servers worden in de loop van volgend jaar helemaal afgesloten. Wanneer dit gebeurd hangt af van welk systeem men gebruik maakt. Tot 30 september kunnen Xbox One bezitters nog hun community content (zelf gemaakte creaties) uploaden en downloaden, vanaf dan is het gebeurd. Met ingang van nu is de functie die microtransacties in alle versies van de Infinity games mogelijk maakt verwijderd. Dit betekent dat men geen spulletjes in de game meer kan aanschaffen met geld.

Het nieuws over de sluiting en de snel naderende sluiting zal helaas een grote klap zijn voor de fans. Aangezien Disney Infinity allemaal losse poppetjes aanbied kost deze hobby voor veel mensen meer dan een gewone game. Wel valt de pijn voor Xbox One bezitters een beetje te overzien omdat de games offline nog speelbaar blijven, terwijl er ook apparaten zijn waarop de toegang helemaal wordt geblokkeerd.

DisneyInfinity21

Tevens zijn veel bedrijven, waaronder Marvel, teleurgesteld in de sluiting. Zo konden fans zich verheugen op een nieuwe Disney Infinity serie waarbij nieuwe X-men en Star Wars Episode 8 poppetjes waren aangekondigd. Deze zijn uiteraard bij de bekendmaking van de sluiting geannuleerd. Daarbij zou het zonde zijn als deze wel uitgekomen waren om er vervolgens niet of nauwelijks optimaal gebruik van te kunnen maken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments