Street Fighter 6 gameplay getoond

Street Fighter 6 werd twee maanden geleden al aangekondigd, maar we moesten het wel zonder beelden doen. Nu is er een trailer uitgebracht waarin we ook gameplay zien.

Behalve de beelden, die er dankzij de Resident Evil engine ook weer lekker uitzien, waren er nog een hoop andere dingen te melden. Zo zitten er diverse nieuwe features in Street Fighter 6, zoals de Battle Hub, World Tour en real-time commentaar tijdens de gevechten. Daarnaast werd er ook onthuld dat het gevechtssysteem van de game volledig op de schop is gegaan en dat hierbij de Drive Gauge centraal komt te staan.

Met die Drive Gauge kun je aanvallen blokkeren met sterkere aanvallen, je tegenstander een muur in beuken, diverse speciale aanvallen lanceren en counters inzetten. Behalve de Drive Gauge gaat Street Fighter 6 ook een moderne, vereenvoudigde besturing krijgen. Dit betekent dat spelers combo’s, speciale aanvallen en Super Arts in kunnen gaan zetten zonder dat ze ingewikkelde knoppencombinaties uit hun hoofd hoeven te leren. Voor wie niks voelt voor deze moderne besturing is er echter ook nog altijd de optie om voor de klassieke besturing te kiezen.

Een exacte releasedatum voor Street Fighter 6 is er nog niet, maar de game moet ergens in 2023 verschijnen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments