“Ik ben geen gamer, in mijn leven is er geen tijd om uren te gamen”. Dit komt van de actrice die haar stem leent aan Mass Effect Andromeda. Over wie hebben we het?

We kennen haar van Game of Thrones waarin ze de rol van de manipulatieve Margaery Tyrell speelt en in die rol was ze al eerder met haar stem in de videogame Telltales Game of Thrones te horen. Natalie Dormer gaat één van de hoofdpersonages, dr. Lexi, in Mass Effect Andromeda een stem geven. Zij is al erg bekend van de wat meer sneaky rollen in series en films. Naast GoT was ze ook te zien in The Hunger Games en The Tudors.

Dormer speelt dus als Dr. Lexi T’Perro, de 600 jaar oude Asari. Zij is de scheepsdokter en psychiater op het spaceship Tempest. De Asari was het eerste ras die de Mass Relays ontdekten waarmee je sneller dan het licht door het Andromeda universum kan reizen. Het ras bestaat alleen uit vrouwen en wordt gekenmerkt door een combinatie van klasse, stijl en dodelijke vechtskills.

Al is dit niet haar eerste rol in een videogame, het is wel haar eerste rol als nieuw personage. Het grote verschil was dat ze in GoT haar rol kon meebepalen en dat de schrijvers over de jaren heen rekening hielden met wie zij was. Nu mocht ze haar stem geven aan een compleet vormgegeven character waaraan men aan al uren aan het bouwen van haar psyche hadden gespendeerd. “Dan moet je gewoon doen wat je wordt opgedragen. Jij bent de laatste stap in het tot leven brengen van dit personage en dat was een uitdaging”. Dormer geeft aan dat ze toch veel plezier in gehad heeft in het vormgeven van dr. Lexi. “Je probeert van alles uit, andere manieren van zinnen zeggen en soms moet je daar wel om lachen. Beter kan ik het niet omschrijven”.

Ondanks dat ze zelf geen games speelt is ze toch enthousiast over het vertellen van verhalen in videogames. “Ik begin de gaming wereld steeds beter te begrijpen. Het verslavende, de raffinement van het verhalen vertellen… Ik begrijp dat nu compleet. We leren en groeien.”

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments