SteelRising vanaf vandaag op Xbox te spelen!

SteelRising is een gloednieuwe actie-RPG door de ontwikkelaars van Spiders ontwikkeld. Wat mag je van deze soulslike game verwachten?

Bovenstaande Launch Trailer weet de toon van SteelRising goed weer te geven. Een prachtig vormgegeven Frankrijk te midden van een alternatief verloop van de Franse Revolutie. In de XBNL-review werd over SteelRising het volgende geconcludeerd:

Met SteelRising hebben de ontwikkelaars van Spiders een uitstekende game uitgebracht. SteelRising is een toegankelijke Soulslike actie-RPG, gekenmerkt door een meeslepend verhaal met een origineel bedacht alternatief verloop van de Franse Revolutie. Het Frankrijk van de eind 18e eeuw is met authentieke steegjes, parken en kolossale gebouwen, sfeervol weergegeven en van de nodige details voorzien. 

De actie-RPG elementen zijn in SteelRising goed geïmplementeerd. Er is een heel scala aan wapens en upgrades vrij te spelen, waarbij je als speler veel keuzevrijheid zult ervaren om je eigen speelvoorkeuren te accentueren. Hoewel de combat in het begin wat stroef en traag kan aanvoelen, ontstaat er met het vrijspelen van upgrades meer tempo in de game en gaat de combat ook meer natuurlijker en dynamischer aanvoelen. In SteelRising staan enkele uitdagende gevechten op je te wachten, maar je zult zelden het gevoel hebben kansloos ten tonele te verschijnen. Mocht je toch wat extra ondersteuning kunnen gebruiken dan is er een heel scala aan opties beschikbaar om de moeilijkheidsgraad van de game aan te passen. 

SteelRising is de meest toegankelijke Soulslike actie-RPG die ik ken en dat is wat mij betreft een absolute pré, want het zou zonden zijn om deze originele game vanwege de onvergeeflijkheid die het genre kent aan je voorbij te laten gaan. Ga er voor!

Een heerlijke game dus dus liefhebbers van het actie-RPG genre hoog op hun verlanglijstje willen plaatsen. Ga jij met de game aan de slag?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments