Deze week zijn er plaatjes online verschenen en ze laten hints zien voor een langverwacht spel. 

Beyond Good and Evil 2 staat al jaren op menig verlanglijstje van gamers. Het eerste deel was vermakelijk (ik speel het nog steeds), maar waar blijft toch het tweede deel? Ontwikkelaar Michel Ancel had eerder deze week al een plaatje online gezet met een referentie naar Beyond Good and Evil 2 (System 4, het stelsel van het eerste spel).

beyondgoodandevil2

Zien we daar een jonge Pey’j? Wie weet. Is dit dan ook de vader van Jade? Hij plaatste onlangs ook nog dit plaatje.

beyondgoodandevil2-1

Weg cartoony stijl?

Wat opvalt is dat de cartoony stijl van deel 1 niet echt meer aanwezig is. Then again, het gaat om artwork, niet gameplay plaatjes. Om een antwoord te geven op de vraag waar deel 2 nu blijft. In 2008 werd er een CGI trailer laten zien en in 2010 lekte er gameplay beelden, maar Ubisoft zag geen heil in een tweede deel door tegenvallende verkopen. Inmiddels heeft Beyond Good and Evil een soort cult-status bereikt en zou het Ubisoft goed doen om een tweede deel te maken (klapper voor de E3 van 2017?).

Wat daar nog bij komt is dat het tweede deel ook mogelijk in ontwikkeling zou zijn voor Nintendo NX. Mocht het exclusief worden, dan heeft Nintendo wel een goede deal gemaakt met Ubisoft. Helaas is het voor nu enkel gissen. Ik hoop wel op een deel 2, want hoewel Beyond Good and Evil geen nieuwe standaard had gezet, was het wel echt een goede game!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments