Steamworld Dig is al een tijdje uit voor diverse platformen, deze Metroid meets Mr. Driller game komt binnenkort naar de Xbox One. De tweede game van de studio Image & Form, Steamworld Heist, komt tegelijk met de handhelds en consoles van Nintendo en Sony naar de Xbox One in het najaar.

Voor de release van Steamworld Dig is de maand mei aangewezen, de verwachting is dat dit eind mei wordt.

SteamWorldDig1_hd

Steamworld Dig kwam eerst uit op de Nintendo 3DS en daarna ook naar de Vita, Wii U, PS4 en pc. Hoewel de Xbox One-versie een port zal zijn, zullen er wel wat kleine veranderingen plaatsvinden. De baas van de studio, Sigurgeirsson, heeft het over een leuke Easter Egg voor de Xbox versie. Ook zijn er wat tweaks om de game overall beter te laten spelen, maar wereldschokkend zal dit niet zijn.

SteamWorldDig3_hd

SteamWorldDig4_hd
Leuk feitje is dat er geen echt plan was om Steamworld Dig op andere systemen uit te brengen, totdat Sigurgeirsson op een dag het kantoor binnenstapte en één van de developers wat close-up animaties zag testen. Hij stond versteld van de details in de animaties, die je op de 3DS-versie niet zag dus. Dit bracht hem op het idee om de rijke details te brengen naar andere consoles. Zo zie je maar dat de planning van een game ineens kan veranderen.

Steamworld Heist

De tweede Steamworld game van From & Image is ook al een poos in de maak en komt direct naar alle consoles. Hoe succesvol de game ook was, de makers wilden geen Steamworld Dig 2, maar een nieuw type game ontwikkelen. Vandaar dat ze zijn afgestapt van de adventure graaf-setting en werken aan een turn-based strategy platformer genaamd Steamworld Heist.

De makers benadrukken dat het in deze game geen kwestie van geluk is, maar dat het aankomt op pure skills. Check hieronder de gameplay footage.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties