We hebben filmpjes, blogs, discussies en nog veel meer vormen nieuws over de E3 meegekregen (ik ben er zelfs geweest). Nu ik na 24 uur vertraging in het vliegtuig dit artikel aan het schrijven ben zijn er wetenschappelijke analyses gemaakt over de omstreden beurs in L.A. 

De grote vraag, zeker voor alle grote game-bedrijven, is wie nou uiteindelijk de beste persconferentie had. Velen zeiden Sony en daar hebben wij als voorvechters van het Xbox-front fel op gereageerd.

Klaar nu fanboys!

Als we dit vanuit een wat meer objectief oogpunt bekijken zien we dat jawel, niemand minder dan onze eigen Microsoft de beste conferentie had! Met zo’n grote persconferentie die super veel geld kost, laat staan de beurs zelf, wil je wel dat mensen het erna wel over hebben. Wat we zien is dat er tijdens de dagen van de E3 op social media het meest over de Microsoft-conferentie werd gepraat. Of dit nou positief of negatief is geweest, publiciteit is publiciteit. Ook al zijn er zoveel mensen die zeggen dat Sony heeft gewonnen, vinden mensen het blijkbaar belangrijker om het over Microsoft te hebben.

E3charts-companies

Wat was er dan zo populair tijdens de Microsoft persconferenties? Waar werd de kijker nou zo enthousiast van? Dit is de top drie.

Op drie staat de populairste game tijdens de persconferenties van 2016. Het was geen Forza, het was geen Gears of War, het was gewoon WE HAPPY FEW. Ja jongens, een Indie-game wist het meeste bij ons los te maken tijdens de conferentie. In de zaal was de spanning te voelen, ik heb het ook al tijdens één van de video’s gezegd, maar wat een sfeer wist die trailer neer te zetten. Een enge en beklemmende game belooft We Happy Few te worden, de game komt gelukkig al in juli uit!

Het tweede meest besproken Microsoft-onderwerp is misschien wel nog interessanter dan de nummer drie, namelijk het nieuwe controller design. Naast een nieuwe controller kunnen we deze online ook helemaal gaan customizen. Nieuwe pookjes, verschillende kleurencombinaties en zelf je eigen gamertag op je controller. Ook al heeft dit niets met de games te maken, het heeft wel een ongelofelijke meerwaarde voor mij. Ik hou in RPG’s van customizen, net zoals met controllers. Ik heb de Master Chief controller al thuis en deze feature gaat mij ook over de streep halen om een Elite controller in huis te halen. Alles van Xbox staat al mooi in je kamer, laat staan een hele speciale controller met je naam erop. Ik ben verkocht.

Dan komt nu de grote deur die al een half uur open staat. Het meest besproken onderwerp van Microsoft is natuurlijk Project Scorpio. Hier op de redactie barstten allerlei discussies los na het afsluitende woord van Ome Phil. “4K-gaming, zei hij dat nou echt?!” Het internet riep het, ik riep het in mijn enthousiasme ook meteen voor de camera. Ik heb mij later laten vertellen dat het simpelweg (nog) niet mogelijk is. Ik moet het allemaal gaan zien volgend jaar. Hopelijk zit ik dan weer in de zaal, nu wel met een collega, en zien we een keihard 4K scherm met daar de nieuwe Assassin’s Creed-game op, ik krijg het er nu al warm van jongens. Phoe!

E3charts-conference

De E3 draait natuurlijk in de eerste plaats om games en daarom sluiten we dit artikel even af met de meest besproken game van de show. Voor mij was de meest spraakmakende game Mafia 3 of Final Fantasy XV, ik kan echt niet kiezen, maar voor jullie was dat lekker oud en vertrouwd Zelda. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is natuurlijk een ver kleinkind van misschien wel de grootste game-franchise ooit. De Nintendo Direct heb ik niet meegekregen en volgens mij heb ik niet heel veel gemist, Nintendo kennende. De nieuwe Zelda-game was super goed vertegenwoordigd op de beursvloer met een hele plantaardige booth. Ik ben er natuurlijk niet op geweest, maar soms kon ik een beetje naar binnen gluren en zag ik daar allemaal pods staan met gezellige blaadjes en boompjes, erg leuk voor de verandering. Hopelijk gaan we ooit nog de dag meemaken dat Nintendo de console-divisie opheft en hun games gewoon lekker naar de Xbox One brengt. Wees nou eerlijk Nintendo, dat zou toch veel beter zijn voor iedereen!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments