Start Cyberpunk 2077 zonder keuzestress

Vannacht kan je ermee aan de slag. Of, zoals ik rondom mij heen merk, eigenlijk nu al. Cyberpunk 2077 gaat eindelijk van start maar start direct met een belangrijke keus.

In het begin moet je namelijk kiezen wat je Lifepath gaat worden. En die keuze maakt dat je met een unieke specifieke missie start in een andere locatie. De game kent drie paden: Street Kid, Nomad en Corpo. Dat leidt natuurlijk direct tot keuzestress. Want wat is een goed pad? En ga je geen zaken missen?

Laat ik je geruststellen. Je keuze maakt geen gigantische wijzigingen in de manier waarop de wereld wordt gevormd. Om toch iets van die stress weg te halen, zetten wij de keuzes voor je op een rij.

Street Kid

Als Street Kid ben je opgegroeid in Night City. Geboren en getogen in Watson ken je het gebied erg goed. Maar je hebt geprobeerd om ergens anders een leven op te bouwen, helaas niet succesvol. Op de straat kent iedereen je naam en is iedereen blij je terug te zien. Je start met een barman die problemen heeft en hij wil jou, als betrouwbare local, inhuren. Hij heeft schulden bij Kirk, een fixer met een reputatie, en wil dat jij daar iets aan gaat doen.

In Street Kid merk je de spanningen tussen de gangs in het gebied op en zie je dat die spanningen hoog aan het oplopen zijn. Street Kid V heeft zijn familie en vrienden hoog zitten. Omdat je zo bekend bent in de straten van NC, krijg je makkelijker informatie van bendeleden los. Er zijn meer opties tot je beschikking om dat te doen. Street Kid heeft in de hele stad dialogen, weet veel van de bendes en de geschiedenis van de stad. Als Street Kid ben je eigenlijk van alle markten thuis.

Nomad

Nomad start in de Badlands waar jij pas geleden je Nomad clan hebt verlaten. Het verhaal start op het moment dat jij je kapotte auto laat repareren. Je krijgt contact met iemand die je vraagt om iets naar Night City te smokkelen. Samen probeer je de grens over te steken en dat gaat niet vanzelf en uiteindelijk beland je samen in Night City. De keuze voor Nomad heeft wel één bijzonderheid, je krijgt namelijk later de kans om je auto uit de beginmissie op te halen.

Als ervaren smokkelaar ben je een ster in het onderhandelen en regelen, zeker als het om informatie gaat. Nomad V is eerlijk en heeft een sterk principieel gevoel. Nomad heeft de meeste dialogen in de Badlands.

Corpo

Wil je als contraspion aan de slag? Dan is Corpo wel iets wat je aanspreekt. Startend als Corpo begin je de game in Arasaka Tower, een van de belangrijkere plekken in de game. Je wordt ontboden bij de grote baas terwijl hij net een vergadering met de European Space Council aan het bekijken is. Dan gaat het de verkeerde kant op en je krijgt een speciale taak. Terwijl je naar je contactpersoon gaat, wordt je achtervolgd en draait de situatie van kwaad tot erger. Dan, zes maanden later, heb je de Arsaka Corp verlaten en ben je klaar om als huurling in Night City aan de slag te gaan.

Als Corpo V ben je een ster in het manipuleren en bespelen van de wereld om je heen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments