Microsoft heeft nogmaals herhaald (en bevestigd) dat Starfield exclusief voor de Xbox Series X en Xbox Series S zal blijven.

Op Twitter verklaarde Aaron Greenberg, general manager van Xbox games marketing, eerder vandaag dat Microsoft “geprobeerd heeft zo duidelijk mogelijk te zijn”, maar ter herinnering: Starfield wordt exclusief gemaakt voor Xbox Series consoles. Er zijn geen plannen om het spel op de PlayStation 5 uit te brengen, nooit.

Greenberg werd gedwongen om opheldering te verschaffen nadat iets wat hij onlangs zie door het publiek werd voorzien van een verkeerde interpretatie

Ik weet niet of ik zo ver zou gaan om te zeggen dat je klaar bent met het spelen van dingen op PlayStation. Maar nogmaals, ik weet daar op dit moment het antwoord niet op.

Greenberg tijdens een Gamescom 2021 livestream

Wat Greenberg wilde zeggen was dat Bethesda Softworks in de nabije toekomst nog steeds games zal maken voor PlayStation. Zijn bewoordingen werden echter opgevat als een mogelijkheid dat Starfield een timed exclusive game is en die uiteindelijk voor de PlayStation 5 zal uitkomen. Dat gaat echter niet gebeuren.

Starfield werd een Xbox exclusive toen Microsoft ZeniMax Media overnam, het moederbedrijf van een aantal studio’s waaronder ontwikkelaar Bethesda Game Studios. Bethesda valt nu onder Xbox Game Studios en zal zijn langverwachte releases natuurlijk op Xbox-consoles pushen in plaats van PlayStation.

Starfield blijft echter nog een mysterie. Een volledige onthulling laat nog op zich wachten. Wat officieel bekend is, is dat het spel strikt single-player zal zijn met een open wereld die groter is dan The Elder Scrolls 5: Skyrim en Fallout 4. Er zal ondersteuning zijn voor modding, bestuurbare en aanpasbare ruimteschepen en andere role-playing elementen zoals iedereen van Bethesda gewend is. Starfield komt op 11 november 2022 uit voor de Xbox Series X, Xbox Series S en pc.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments