Slecht nieuws voor de liefhebbers van The Walking Dead. Het gaat namelijk niet goed met Starbreeze, de studio die met Overkills’s The Walking Dead bezig is.

Update 17:15

Na net dit bericht geplaatst te hebben komt er nog meer slecht nieuws vanuit het Starbreeze front. Vanmorgen is hun kantoor namelijk overvallen door mensen van de Swedish Economic Crime Authority en hebben zij beslag gelegd op goederen. Er is zelfs een arrestatie gedaan maar wie er is gearresteerd, dat is nu nog onbekend.

Een woordvoerder van deze dienst heeft dit bevestigd. In een Tweet staat het volgende te lezen.

De Zweedse Economische Misdaad Autoriteiten hebben een serie huiszoekingen gedaan op verdenking van inside handelen bij Starbreeze Studios. Een van die huiszoekingen heeft bij het hoofdkantoor in Stockholm plaatsgevonden. Een persoon is gearresteerd.

Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.


Origineel bericht

Gisteren liet uitgever en ontwikkelaar Starbreeze namelijk weten dat ze een file for reconstruction bij de kantonrechtbank van Stockholm heeft ingediend. Een file for reconstruction kennen wij eigenlijk niet echt in ons rechtssysteem. Het is een beetje vergelijkbaar met het aanvragen van surseance van betaling. Het geeft het bedrijf even ademruimte om zo een reorganisatie aan te gaan.

Overkill’s The Walking Dead, die in februari op de Xbox One zou uitkomen maar al op pc uit is, kent een slecht begin. De opbrengsten zijn zo slecht dat er een tekort aan cash per januari 2019 dreigt te ontstaan. Deze teleurstellende cijfers waren de druppel waardoor de CEO van het bedrijf, Bo Anderson is opgestapt. Hij zal tijdelijk worden opgevolgd door Mikael Nermark.

Het bedrijf bracht ons al The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay en Brothers: A Tale of Two Sons. Met deze maatregel zegt het bedrijf dat ze tijd hebben om de kosten te bekijken en hun focus op hun core business te gaan zetten, het ontwikkelen van games dus. De werkzaamheden gaan gewoon door en ook de salarissen zijn niet in gevaar. Dus het lijkt erop dat de game wel gaat uitkomen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments