De game waarvan de hele redactie eigenlijk verwachtte dat hij in 2025 uit zou komen, komt wellicht toch dit jaar nog.

Vorig jaar zagen we de eerste indrukwekkende beelden van de game Star Wars Outlaws. Het was eigenlijk te goed om waar te zijn. Alles ging vloeiend en de schaal van de game lijkt zich te meten aan menig open wereld game. De release aan het einde van de trailer gaf 2024 aan. We zeiden toen al dat het ongetwijfeld 2025 zou worden gezien het een open wereld game betreft. Toch gaat er nu een gerucht rond dat de game rond het einde van 2024 zal uitkomen.

Dat gerucht startte door een blogpost van Disney Parks waar ”late 2024” in stond. Waarom vinden we Disney Parks interessant? Omdat Disney groots aan de haal gaat met de Star Wars licentie (die van Disney is sinds 2012) in hun attractieparken met de bouw van attracties. Na de publicatie van de post werd de releasedatum al snel aangepast van ‘late 2024’ naar ‘2024’.

Het kan natuurlijk gewoon een foutje zijn of een aanname van de persoon die de post heeft gemaakt voor Disney Parks, maar er is een kans dat de maker meer wist dan de rest. Is 2024 nog realistisch? De game is sinds 2021 in de maak (of zelfs nog iets ervoor), dus het kan prima. De game wordt ook niet de volgende Assassin’s Creed: Valhalla qua grootte. Het is al door Ubisoft bevestigd dat Star Wars Outlaws een groots open wereld avontuur wordt zonder al te veel afleidingen zoals we die zagen in de Assassin’s Creed games. Dus als de schaal iets kleiner wordt, hoef je ook minder te ontwikkelen.

Maar we zijn natuurlijk een patroon gewend van Ubisoft waar grote open wereld games een paar keer worden uitgesteld. Dus ik denk dat we vanuit de redactie nog steeds rekening houden met een release van begin 2025, maar dan niet in het vaarwater van GTA 6.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties