Het is maar een gerucht, maar als dit waar is zullen er duizenden Star Wars fans door het dolle heen zijn. Er is een reden om te denken dat Knights of the Old Republic naar de Xbox One komt.

Gouwe ouwe

Het is inmiddels 12 jaar geleden dat de game werd uitgebracht voor Xbox en PC. En daardoor ben ik het er meer dan mee eens dat er een nieuwe versie aan moet komen voor de Xbox One.
In Knights of the Old Republic heb je de keuze om voor de goede kant van de force te kiezen, of voor de duistere kant van de force. Het verhaal speelt zich 4000 jaar af voor alles wat er in Star Wars IV: A New Hope gebeurde. Er zijn mensen met de mening dat Knights of the Old Republic de beste Star Wars game ooit gemaakt is. Waarschijnlijk zal hij daarom ook zijn opgenomen in het boek ‘’1001 Video Games You Must Play Before You Die’’.

kotor2

Het gerucht

Maar wáárom wordt er dan gedacht dat het spel zal uitkomen voor de Xbox One? Dat komt door uitspraken van meerdere bronnen. Allereerst heeft Phil Spencer al een tijd geleden laten weten dat hij het wel zou zien zitten, een geüpdate versie van Knights of the Old Republic. Natuurlijk zegt dat op zich nog helemaal niets, maar de andere gebeurtenissen helpen hier wel bij. Voor Knights of the Old Republic 2 is namelijk kort geleden een update uitgebracht op Steam. Waarom zou je een spel dat meer dan een decennium geleden is uitgebracht updaten? Dames en heren, het begint nu bij mij wel erg te kriebelen. En als laatste zijn er twee verschillende bronnen binnen GameStop die aangeven dat woorden en e-mails in de rondte gaan betreffende dat Knights of the Old Republic binnenkort zal worden uitgebracht. Beiden zeggen ze dat de game dit jaar nog zal worden aangekondigd, met een verwachte release ergens in 2016. Het zou niet alleen gaan om een HD versie van het originele spel, maar ook de gameplay zal naar zeggen worden geüpdate. Wie weet kunnen wij dan ook nieuwe storyline of extra quests verwachten. Helaas is er verder niets gezegd over de identiteit van deze GameStop medewerkers, dit kunnen natuurlijk twee tieners zijn geweest die er niets vanaf weten. Maar dit kunnen ook mannen zijn geweest op het hoofdkantoor die bezig zijn geweest de lightsabers van Darth Revan technologisch op te poetsen.

kotor

Vele fans hebben al laten weten dat zij niet kunnen wachten tot er een geüpdate versie van Knights of the Old Republic aan komt. En Disney kennende willen zij zo veel mogelijk geld binnen halen door een groot publiek aan te trekken. Hierdoor kun je 2 speculaties doen, ALS het spel daadwerkelijk wordt aangekondigd zal dit waarschijnlijk rondom de release van Star Wars Episode VII zijn, zo spreek je zowel de oude als de nieuwe generatie Star Wars fans aan. Maar er valt ook te verwachten dat de game zal worden uitgebracht op meerdere platforms. Want waarom alleen geld binnen halen als Xbox Exclusive (wat een tijd terug al verwacht werd) als je ook geld kunt binnen halen bij de Sony en Nintendo fans?

Ik ben ontzettend benieuwd of het spel er zal komen. Wij houden jullie op de hoogte van ontwikkelingen rondom dit onderwerp!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments