Meestal krijgen de abonnees van EA Access de kans op 10 uur een game te proberen. Maar helaas, bij de nieuwe Star Wars Jedi: Fallen Order gaat dit niet gebeuren.

EA heeft de beslissing genomen om deze game niet in de 10 uur early access te gooien. De reden achter deze beslissing is dat men niet het risico wil lopen dat er overal spoilers opduiken welke de ervaring voor andere spelers verpesten. Jammer maar wel begrijpelijk. Het is voor uitgevers bijna onmogelijk om nog een verhalende game op de markt te brengen zonder dat de verhaallijn verklapt wordt en we overspoeld worden door streamers en berichten op social media die het voor andere spelers onmogelijk maken de game nog met verwondering te spelen.

Aan de andere kant maken wij het als schrijvende pers maar al te vaak mee dat uitgevers al die streamers en influencers wel voortrekken en zij vaak eerder games zien of extra’s krijgen dan de mainstream pers. Wat dat betreft heeft de industrie het zelf wel veroorzaakt.

Eerder hoorden we al dat het embargo op reviews en streams voor deze game op releasedatum stonden. Ook om de boel zo lang mogelijk geheim te houden. Krijg je dan als EA Access abonnee niks? Nee, je krijgt niet niks. Alle EA Access leden krijgen een aantal exclusieve cosmetics voor de game. Maar om hem te spelen, zal je hem moeten aanschaffen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments