Een nieuwe week, een nieuwe modus voor Star Wars Battlefront. Het was nog maar een tijdje geleden dat de ontwikkelaar DICE aankondigde dat de game een dogfight modus kreeg genaamd Fighter Squadron. Nu is het weer tijd voor een nieuwe aankondiging van een modus, de Drop Zone.

Drop Zone is een 8 vs 8-modus waar je als Rebel of Empire ten strijde trekt voor pods die uit de ruimte komen vallen. Denk aan een King of the Hill mechaniek waar je een tijdje op één punt moet blijven staan om punten te verzamelen (of Conquest uit de Battlefield serie, ook van DICE). Als jouw team het lukt om vijf pods te veroveren (of meer dan de rest), dan win je het potje. Er bestaat ook een soort ‘Sudden Death’ waar er met gelijkspel een extra pod uit de ruimte komt vallen.

star_wars_battlefront.0.0

De pods waar we over spreken gaan op het strijdveld langzaam open en als je dus lang genoeg er bij staat, krijg je de power-up die in de pod zit. Eenmaal de power-up gekregen, komt er weer een nieuwe pod uit de ruimte en dus nieuwe kansen om te winnen (ook voor de tegenstander die nog niks heeft). De modus moet vol dynamische snelle actie zitten volgens uitgever EA en er voor zorgen dat je vrij mobiel te werk gaat en ook je teamleden moet delegeren. Het klinkt in ieder geval goed op papier en erg fijn dat Star Wars Battlefront niet zo’n standaard game wordt met standaard modi die je na 15 jaar nu wel hebt gezien.

De game ligt 20 november 2015 in de winkels!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties