Damagecontrol. Dat is wel de term die we bij het hele Star Wars Battlefront loot box debacle kunnen gebruiken. Maar men is aan het leren en dat is positief.

Of je nu een topman van de ING bent of een topman bij EA, je staat nooit helemaal boven aan de voedselketen. Dat voedsel krijg je namelijk van je klanten en als die je de rug toekeren, dan kan je jezelf nog zo goed vinden maar dan moet je buigen. Het is een beetje eenzelfde idee, mensen die zo in hun eigen bubble leven en daardoor niet meer zien wat hun klanten werkelijk vinden. Hun eigen waarheid maken. Gelukkig is er altijd een terugfluitmoment en kan men terugkeren op het juiste pad.

Datzelfde gebeurt dus nu bij EA. Na al snel het hele pay-to-win, loot box-systeem op slot te hebben gegooid, is men ook direct aan het werk gegaan om het toch acceptabel te maken. Dat werk is voltooid en de grote Star Wars Battlefront II update komt eraan. Op 21 maart lanceert EA een update met een nieuwe versie van het progressiesysteem in de game.

Met deze update wordt je progressie lineair. Star Cards of andere items die de gameplay beïnvloeden, kun je alleen verdienen met gameplay en kunnen niet worden aangeschaft. In plaats daarvan verdien je ervaringspunten voor de klassen, heldenpersonages en schepen die je kiest in multiplayer. Als je genoeg ervaringspunten hebt verdiend om het niveau voor die eenheid te verhogen, krijg je één Skill Point om de Star Card die je wilt gebruiken, te ontgrendelen of te upgraden.

Voor de huidige spelers die van alles al hebben losgespeeld, geen paniek. Je behoudt alles wat je al hebt verdiend en ontgrendeld. Je behoudt alle Star Cards, helden, wapens en andere dingen die je al hebt verdiend. Wat je al hebt verdiend, kan nog steeds gebruikt worden na deze update, ongeacht de voortgang die je hebt geboekt.

Geen crates meer kopen

Crates bevatten geen Star Cards meer en kunnen niet worden aangeschaft. Deze kisten kunnen worden verdiend door je dagelijks aan te melden, mijlpalen te voltooien en tijdsuitdagingen te spelen. In de crates vind je Credits of items van uiterlijke aard, zoals emotes of victory poses, maar niets wat de gameplay beïnvloedt.

Vanaf april kun je een verschijning direct in de game kopen met credits of Crystals. De eerste nieuwe verschijningen komen er binnenkort aan, wat betekent dat je een nieuw uiterlijk voor je helden en soldaten direct met credits (in de game verdiend) of Crystals (beschikbaar voor aanschaf in de game of via de online stores van de console) kunt aanschaffen. Als je er ooit van hebt gedroomd om een Rodian in het Verzet te zijn, ligt die kans nu voor het grijpen.

EA zegt zelf in een persbericht het volgende:

Deze veranderingen zijn een grote stap. We gaan door met het aanpassen van de basis van de game en het toevoegen van nieuwe content. En er komt nog veel meer aan! Naast de patches met verfijningen zullen we de komende maanden een aantal speltypen toevoegen aan Star Wars Battlefront II, met verschillende opvallende en gloednieuwe manieren om te spelen. Sommige, zoals de onlangs tijdelijk verkrijgbare Jetpack Cargo, zijn totaal anders dan wat je eerder in de game hebt meegemaakt. We willen je graag verrassen met wat we allemaal gepland hebben.

De Star Wars Battlefront II progressie-update komt uit op 21 maart. In de weken erna komt daar meer content bij. We zijn zeer enthousiast over de toekomst van de game en zouden vereerd zijn als je ons wilt vergezellen op deze reis. Ga hier naar het Star Wars Battlefront II-blog om op de hoogte te blijven van de volgende game-updates.

Tot zover EA. Laten we gewoon van het goede en positieve uitgaan. Laten we hen tenminste het voordeel van de twijfel geven. Ze werken eraan en doen hun best en dat is, na alle shit die ze over zich heen gehad hebben, te waarderen. Nu maar hopen dat de volgende EA game niet in dezelfde valkuil valt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments