Star Trek: Resurgence aangekondigd voor Xbox Series X|S

Live long and prosperous, wie kent die zin niet. Als fan van het eerste uur is dit weer een titel die ik op de radar heb staan.

Dramatic Labs, een studio van voormalige Telltale Games ontwikkelaars, hebben tijdens The Game Awards 2021  de third-person choice-driven adventure game Star Trek: Resurgence aangekondigd. Deze moet in de lente van 2022 uit gaan komen.

Als fans van Star Trek is het echt een eer om een verhaal te maken dat spelers midden in de actie plaatst, waar belangrijke keuzes en beslissingen het hele verhaal zullen beïnvloeden. Deze game, die vanaf de grond is opgebouwd met behulp van Epic’s Unreal-engine en onze eigen narratieve engine, laat de evolutie zien die ons team heeft doorgemaakt in het creëren van tot nadenken stemmende verhaalrijke avonturen.

zegt Dramatic Labs-oprichter Kevin Brune

Star Trek: Resurgence is een interactieve verhalende videogame die een origineel verhaal vertelt dat zich afspeelt in het tijdperk kort na de gebeurtenissen van Star Trek: The Next Generation. Gestationeerd aan boord van de U.S.S. RESOLUTE kruipen spelers in de huid van twee hoofdpersonages, First Officer Jara Rydek en Engineering Crewperson Carter Diaz, terwijl ze een sinister mysterie ontrafelen waarin twee buitenaardse beschavingen op het randje van oorlog staan. Gedurende het spel worden spelers ondergedompeld in het Star Trek-universum en hebben ze interactie met nieuwe en terugkerende personages via een verscheidenheid aan dialoog- en actiegameplay om de loop van het verhaal te bepalen.

Belangrijkste kenmerken:

  • Spelers bepalen het verhaal – Door de rol van twee hoofdpersonages op zich te nemen, bepalen de belangrijkste beslissingen en acties van de speler de loop van het verhaal. Hoe de speler omgaat met andere personages of zich bezighoudt met de gebeurtenissen tijdens het spel zal het verloop van het meeslepende verhaal van Star Trek: Resurgence drastisch veranderen.
  • Origineel Star Trek-verhaal – Dit spel speelt zich af kort na de gebeurtenissen van Star Trek: Nemesis en vertelt een volledig origineel verhaal, maar er zullen verschillende bekende personages in voorkomen.
  • Ontwikkeld door Telltale-veteranen – Het ervaren team van Dramatic Labs bestaat uit veteranen uit de industrie, waaronder twintig voormalige Telltale-ontwikkelaars die hebben gewerkt aan games als The Walking Dead: The Telltale Series, The Wolf Among Us, Game of Thrones: The Telltale Series, en Batman: The Telltale Series. Het team bestaat uit Andrew Grant, voormalig hoofdschrijver en creatief directeur bij Telltale; Dan Martin, voormalig hoofdschrijver bij Telltale; Kent Mudle, voormalig cinematografisch directeur en creatief directeur bij Telltale; en Brett Tosti, voormalig uitvoerend producent en creatief directeur bij Telltale.

Dat rijtje aan games moet al garant staan voor een goed verhaal. We hopen snel meer te zien en te horen van deze game.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments