Stemacteurs zijn ontzettend belangrijk voor de game industrie. Zonder hen zouden we alleen maar stomme games hebben die puur op muziek gespeeld zouden moeten worden. Dus een probleem met deze mannen kan nog wel eens grote gevolgen hebben.

Er is zelfs sprake van een heuse dreiging tot staken. De leden van de Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) bond overwegen om in staking te gaan. De slachtoffers van deze staking zouden onder andere EA, Activision en negen andere bedrijven zijn. Op de site van de organisatie geven ze aan dat de bond een meeting heeft met verschillende partijen om over de contracten te onderhandelen. Daarin laten ze hun leden ook weten dat ze ‘klaar moeten staan om in staking te gaan’.

email_interactivedate_61Dit betreft dan al deze ontwikkelaars:

Activision Publishing, Inc. Blindlight, LLC Corps of Discovery Films
Disney Character Voices, Inc. Electronic Arts Productions, Inc. Formosa Interactive, LLC
Insomniac Games, Inc. Interactive Associates, Inc. Take 2 Interactive Software
VoiceWorks Productions, Inc. WB Games, Inc. 

 

Mocht dit mislopen dan kan dit als gevolg hebben dat bepaalde games vertraging gaan oplopen. Het lijkt vooral om bonussen te gaan wat betreft games die meer dan 2 miljoen exemplaren hebben verkocht. Acteurs zoals Steven Ogg, oftewel Trevor Phillips van GTA, hebben hun steun al toegezegd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments