Square Enix onthult Life is Strange: True Colors

Tijdens de Square Enix Presents livestream is Life is Strange: True Colors aangekondigd. De nieuwe game van Deck Nine Games moet op vrijdag 10 september 2021 uit gaan komen. Wat mogen we er van verwachten?

Over een klein half jaar kun je met de nieuwe Life is Strange aan de slag. Een nieuw verhaal, nieuwe characters, nieuwe superpowers. Met True Colors treden de ontwikkelaars van Deck Nine Games in de voetsporen van Life is Strange, Before the Storm en Life is Strange 2. En dat brengt de nodige verwachtingen met zich mee. De franchise heeft zich namelijk de afgelopen jaren ontpopt tot meesters in verhaalvertelling en character building. Of True Colors de hoge standaard weet te evenaren, dat moeten we natuurlijk nog gaan zien. In bovenstaande trailer wordt de sfeer al goed neergezet en leren we ook de main character kennen.

In True Colors kruip je in de huid van Alex Chen. Alex keert terug naar het stadje Haven Springs. Net als in voorgaande Life is Strange-delen zien we dat het main character worstelt met bijzondere krachten. Alex verbergt al lange tijd haar ‘vloek’: de paranormale kracht van Empathy. Een bovennatuurlijke vaardigheid die haar in staat stelt sterke emoties van anderen – die ze ziet als vlammende, gekleurde aura’s – te ervaren, absorberen en manipuleren. Wanneer haar broer bij een zogenaamd ongeluk om het leven komt, moet Alex haar kracht omarmen om de waarheid te vinden – en de duistere geheimen bloot te leggen die onder het stadje liggen begraven.

Het was voor ons een grote eer om terug te keren naar de levendige, emotionele en impactvolle wereld van Life is Strange. We nemen jullie graag mee in een nieuw verhaal, een verhaal over empathie, menselijke verbinding en de strijd om je eigen thuis te vinden. Dankzij alle vorderingen op het gebied van storytelling, ontwikkelingstechnologie en premium voice-acting die we hebben gemaakt sinds Life is Strange: Before the Storm, worden spelers dieper dan ooit ondergedompeld in de meeslepende wereld van Life is Strange: True Colors.

JEFF LITCHFORD, VICE PRESIDENT VAN DECK NINE GAMES

Voor de vertolking van Alex Chen heeft Deck Nine Games Erika Mori aan weten te trekken. De vorige Life is Strange games kenmerkte zich ook door de prachtige en meeslepende soundtracks. Voor True Colors hebben de ontwikkelaars de samenwerking met mxmtoon en Novo Amor gezocht, waarvan we de tijdens de trailer al enige mooie sounds voorbij horen komen.

Kortom, de fanboy in mij raakt hier weer erg enthousiast van. De eerste beelden zijn veelbelovend. De sfeer van Haven Springs springt van het beeldscherm af (no pun intended). Toch ook een kleine bedenking. True Colors zal als complete game in één keer uitgebracht worden én dus niet als episodische content, zoals we van titels als Life is Strange en Tell Me Why gewend zijn. Ik ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken! Voor nu, zet 10 september alvast in je agenda en houd XBNL in de gaten. Want al het nieuws over deze titels zullen we komende maanden aan jullie voorschotelen.

Remaster

Mocht je niet bekend zijn met werk van de ontwikkelaars achter de Life is Strange franchise en hier wel benieuwd naar zijn? Check dan eens onze laatste reviews van Tell Me Why, Twin Mirror en Life is Strange 2. Voor die gamers die de Life is Strange games nog niet gespeeld hebben is er ook goed nieuws. Op 10 september zullen de eerste delen een remastered versie gaan krijgen. Koop je de Life is Strange: True Colors Ultimate Edition, dan krijg je ‘Life is Strange Remastered’ en ‘Life is Strange: Before the Storm Remastered’ erbij. Maar de Remastered Collection is ook los te koop.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments