Het jaar 2015 zou het jaar van Hitman worden, met al het nieuws dat langs is gekomen leek het spel steeds maar fantastischer te worden. Het zou zelfs al in december in de winkels liggen, het leek wel te mooi om waar te zijn! Helaas was dit het ook, want Io-Interactive (ontwikkelaar) en Square Enix (uitgever) hebben Hitman uitgesteld naar maart 2016.

Square Enix had alles tot in de puntjes uitgewerkt, de release van Hitman zou anders worden dan alle andere games tot nu toe. Bij de release kocht je een groot deel van het spel, wat in de loop der tijd steeds gratis updates zou krijgen. Hierdoor zou de Hitman-ervaring langer blijven, doordat het spel niet in drie dagen uit te spelen was. Ook moesten er nog updates volgen met nieuwe missies en stukken van de storyline. Ook hier komt Square Enix op terug, gelukkig niet helemaal, maar toch wel een beetje.

Wanneer Hitman uitkomt in maart 2016 zal het inderdaad niet het volledige spel zijn, maar veel content die eigenlijk in de latere updates zou zitten wordt nu al bij het originele spel gevoegd. Dit komt omdat Square Enix vond dat dit beter zou passen bij de hele Hitman ”experience”. De updates met extra content zullen nu wat kleiner zijn en sneller na elkaar komen dan dat origineel gepland was. Het spel zou met deze extra maanden beter uitgebreid en afgewerkt kunnen worden volgens ontwikkelaar Io-Interactive. Dat zou het minder erg moeten maken om een aantal maanden langer te wachten op de release.

Eigen glazen ingooien

De updates zullen gratis zijn, want CEO van Square Enix Phil Rogers zegt niets te moeten hebben van betaalde DLC’s. Hij vindt dat de gamer al genoeg geld moet betalen voor een game die dan ook echt af is, voor de volledige ervaring zou je niet meer hoeven te betalen. Deze uitspraak is behoorlijk scheef, aangezien Just Cause 3 een DLC krijgt van 22 euro met amper extra content en die wordt uiteraard ook uitgegeven door Square Enix. Hier is te lezen dat Square Enix zijn eigen ruiten intrapt.

Om de pijn te verzachten laat-Io Interactive deze afbeelding zien, hier zie je dat Hitman veel groter en uitgebreider zal worden dan zijn voorganger.

Hitman

Square Enix zegt volgende week meer informatie los te laten rondom Hitman. Dit betreft het schema van de updates die nog zullen volgen na de game en meer algemene informatie rondom de game.

We zullen volgende week afwachten en hopen dat Square Enix zijn eigen fout goed weet op te lossen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments