Voor de release van de Xbox One werd de console gepromoot als een multimedia-apparaat. Naast je Xbox One zou je niets meer nodig hebben. Je kon muziek luisteren, films afspelen en gamen op diezelfde Xbox One. Nu, drie jaar later, is muziek afspelen nog steeds niet perfect.

Update (10 september): Spoticast is door het goedkeuringsproces van Microsoft gekomen en is nu beschikbaar op de Xbox One. De ontwikkelaar gaf aan dat background music wordt ondersteund.

Muziek apps voor de Xbox One

Om muziek te kunnen afspelen via je Xbox One zijn er meerdere mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is het installeren van een muziekapplicatie. Helaas zijn er maar twee apps om muziek te kunnen afspelen, Youtube en Groove (voorheen Xbox Music). Het aanbod is dus erg karig voor een media-apparaat. Veel fans vallen hier ook over, want muziek afspelen via YouTube is toch niet héél erg praktisch. Daarnaast moet je bij Groove eerst MP3 bestanden naar jouw OneDrive uploaden of een betaald abonnement afsluiten. Dit gaat dus of ten koste van je internetsnelheid of van je portemonnee. Dat kan beter!

Spoticast lijkt de perfecte oplossing

Zoals de naam al doet vermoeden heeft Spoticast wat te maken met het welbekende muziekprogramma Spotify. Gezien Spotify een dealtje met Sony heeft gesloten, lijkt het er op dat de populaire player voorlopig niet naar de Xbox One komt. Gelukkig is er Spoticast, gemaakt door een onofficiële ontwikkelaar. Spotify is een UWP app wat staat voor Universal Windows Platform, dit betekent dat je de app kunt gebruiken op ieder Windows 10 apparaat. Van mobiel naar tablet en pc.

Via Spoticast kun je jouw Spotify account bekijken, je eigen afspeellijsten gebruiken en ook die van Spotify zelf. Je hebt voor Spoticast géén premium account nodig. Want Spoticast gebruikt YouTube om je Spotify muziek af te spelen. Spoticast is gratis te proberen, kost daarna eenmalig 5 euro, maar dan kun je wel oneindig veel muziek beluisteren. Daarnaast kun je ook alle bijbehorende videoclips bekijken en ze streamen naar andere apparaten. De app is al verkrijgbaar voor Windows 10.

Reacties Spoticast

Als het aan de spelers ligt komt Spoticast als app naar de Xbox One.

Het addertje onder het gras

Helaas is het de makers van Spoticast nog niet gelukt om de app uit te brengen voor de Xbox One. Het contact met Microsoft schijnt ontzettend stroef te gaan. Dit kan liggen aan het feit dat ze bij Microsoft liever hebben dat alle gebruikers een abonnement nemen op Groove. Of misschien zijn ze al bezig met een ander gratis muziek programma.

Hoe dan ook, ze zijn er hard mee bezig om de app beschikbaar te krijgen voor de Xbox One. Een werkende versie is naar Microsoft gestuurd, dus het is een kwestie van afwachten. Mocht Spoticast beschikbaar worden voor de Xbox One dan zal de app ook background play ondersteunen. De ontwikkelaars luisteren in ieder geval wel naar wat de spelers zoeken. Hierdoor lijkt Spoticast voor veel spelers de perfecte oplossing om muziek te luisteren via hun Xbox One.

Je kunt Spoticast voor Windows 10 de eerste 24 uur gratis uitproberen. Daarna zijn alle nummers beperkt tot de eerste 30 seconden. Mocht de app je bevallen, dan kun je hem voor €4,99 aanschaffen. Er zit verder geen abonnement aan Spoticast verbonden, het gaat dus echt om een eenmalige betaling.

Op welke manier spelen jullie muziek af via je Xbox One? Of vinden jullie het teveel gedoe en hebben jullie een betere manier gevonden?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments