In een recent interview met de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, zijn wat bijzonderheden wat betreft de backward compatibility naar voren gekomen.

Tijden een interview over de financiele resultaten van Ubisosft gedurende kwartaal 1 van het fiscaal jaar 2016, heeft Guillemot deze backward techniek geprezen en bestempeld als zeer goed nieuws voor de industrie. Het zou een bijdrage leveren aan het brengen van titels zoals Splinter Cell naar de Xbox One.

329455-yves_guillemot2w[1]“Dat Microsoft het mogelijk heeft gemaakt om de compatibility functie werkend te krijgen is voor gamers goed nieuws” vertelde hij. “Ze verwachtten dat ze op korte termijn met 100 werkende titels gaan komen, echt goed nieuws dus, en dit zal sommige merken, zoals Splinter Cell bij ons of andere titels, zeker helpen, dat is geweldig”.

Er zijn op dit moment drie Splinter Cell titels voor de Xbox 360 verkrijgbaar: Double Agent uit 2006, Conviction uit 2010 en de laatste Splinter Cell: Blacklist uit 2013.

“We verwachtten wel wat inkomsten uit deze nieuwe functie in de komende periode maar de grote klap moet dan aan het eind van het jaar gaan komen als er genoeg titels werkend zijn op de Xbox One.”

Terwijl Microsoft nog steeds geen lijst van third-party partners heeft gepubliceerd, zijn ze wel al bezig met Ubisoft’s Rainbow Six Vegas 1 en 2. De verwachting is dat beide werkend zijn op het moment dat de backward compatibility voor alle gebruikers vrij gaat komen. Bethesda’s Fallout 3 zal deze functie ook gaan gebruiken en Criterion is al in gesprek met Microsoft om Burnout Paradise naar de One te brengen.

Zo komen er steeds meer titels naar buiten en wordt de functie steeds interessanter. We houden jullie op de hoogte!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments