Als er al een franchise is die al veel te lang op zich laat wachten, dan is het Splinter Cell wel. Maar er is beweging.

Een vacature voor een scriptschrijver, gespot door PSU, heeft wat details onthuld over de aankomende Splinter Cell game en het lijkt erop dat deze een herschreven gaat worden en een update van het origineel krijgt.

Met de eerste Splinter Cell game als basis herschrijven en updaten we het verhaal voor een hedendaags publiek. We willen de geest en thema’s van het originele spel behouden en tegelijkertijd onze personages en de wereld verkennen om ze authentieker en geloofwaardiger te maken.

Splinter Cell kwam oorspronkelijk in 2002 uit en introduceerde Sam Fisher, een NSA black ops agent die de verdwijning van twee CIA agenten onderzoekt. Terwijl het verhaal zich ontvouwt, zien we Sam zich midden in een plot vol politieke intriges bevinden, terwijl de wereld op de rand van een totale oorlog balanceert. Het is aan Sam om zijn stealthy vaardigheden te gebruiken en zo een wereldwijde crisis af te wenden. Nu lijkt het erop dat die crisis een modernere draai krijgt, hoewel het niet duidelijk is welke vorm die precies zal aannemen.

Als scriptschrijver bij Ubisoft Toronto kom je bij het Narrative-team en help je een samenhangende en meeslepende vertelervaring te creëren voor een nieuw publiek van Splinter Cell-fans,

Sinds de remake vorig jaar werd aangekondigd, is er nog maar weinig bekend over het project.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments