Het heeft eventjes geduurd, maar er is eindelijk weer nieuws over de Halo: The Television Series! Naar aanleiding van Halo 4, waarvan de release inmiddels al 4,5 jaar geleden heeft plaatsgevonden, wordt er nog steeds onder leiding van Steven Spielberg gewerkt aan deze serie.

Ondanks dat er zo lang radiostilte heeft plaatsgevonden, betekent het niet dat de ambitieuze plannen van 343 Studio’s (inmiddels de studio achter Halo) ook dood zijn. Ze hebben absoluut niet stil gezeten en de serie is nog steeds onderweg naar de televisie.

David Nevens, Showtime president en CEO, heeft aangegeven tijdens de Television Critics Association Winter Tour dat de ontwikkeling van de Halo: The Television Series nog steeds plaatsvindt. Zo hoopt hij dat met deze serie zowel de Halo fans en de drama-liefhebbers van Showtime te bevredigen. Helaas kon hij verder geen antwoord geven op andere inhoudelijke vragen. Wel kon Nevins aangeven dat hij nog geen script onder ogen heeft gekregen.

De Halo: The Television Series werd voor het eerst aangekondigd in 2013 (zie video). In 2012 was er al een kleine inkijk in de vorm van de Live Action web-serie Halo: Forward Unto Dawn. Later, in 2014, is er de digital feature Halo: Nightfall uitgekomen. Hierin speelde Mike Colter (Luke Cage) een rol.

Het blijkt dat Halo: The Television Series een vergelijkend budget heeft als Game of Thrones. Zo heeft Nancy Tellem, Microsoft president of Entertainment and Digital Media, aangegeven dat ze de tijd ervoor nemen die zij nodig achten. Ook heeft onze geliefde Phil Spencer beloofd dat de serie geen fillers gaat bevatten.

Na ruim 4 jaar met dit nieuws te komen is het wel overduidelijk dat ze de tijd nemen. Het feit meenemend dat David Nevens nog steeds geen script onder ogen heeft gehad brengt eigenlijk alleen nog maar meer vragen met zich mee. Aan het budget van deze serie hoeft het in ieder geval niet te liggen. Waar zijn de ontwikkelaars in de tussentijd mee bezig geweest? Hoeveel jaar gaat het nog duren voordat we kunnen genieten van deze serie?

De tijd zal het ons leren. Hopelijk gaan we er snel achter komen. Wat denk jij?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments