We zitten met smart te wachten op de eerste echte bundels die gaan komen van de Xbox One X. Natuurlijk wordt hij al op verschillende plekken ter pre-order aangeboden maar Microsoft heeft aangegeven dat men wacht op FCC toestemming. Tot die tijd is het even wachten.

Deze week is hij dan echt onthuld, de Xbox One X. De krachtpatser van de One familie. Gamen in ware 4K resolutie is wel het paradepaardje waar men mee pronkt. In een interview legde Spencer uit waarom dit nieuwe speeltje X heet, waarom er niet zoveel first party games zijn aangekondigd en waarom dit apparaat 100 euro duurder is dan de PS4 Pro.

“Ik zie de PS4 Pro meer als een concurrent van de Xbox One S en niet zozeer van de One X. Dit is een ware 4K console. Als je naar de specs kijkt dan zie je een console die totaal anders is dan alles wat er nu op de markt te vinden is”, aldus Spencer. Spencer noemt hierbij de winst in GPU snelheid van 40%, meer RAM als voordelen die de X heeft ten opzichte van de PS4 Pro. “Wij gebruiken een andere techniek om 4K te genereren”. Hij denkt overigens wel dat er veel meer Xbox One S consoles worden verkocht dan de One X. Vind je het trouwens interessant om eens te zien hoe de Xbox One X in elkaar zit, check dan deze video.

Scorpio als naam

Spencer vervolgt: “De naam Xbox One moest erin zitten want de console blijft een onderdeel van de One serie. Microsoft kon de console niet de Xbox One Elite noemen want die versie was er al en ook de Xbox One S was al in gebruik dus dat viel ook af. Een trademark voor de Scorpio krijgen was heel lastig”, legt Spencer uit. “Als we namen uitzoeken, moeten dat algemene namen zijn. Uiteindelijk was de Xbox One X het geschiktst omdat het kracht uitstraalt en past bij het Xbox merk.”

Weinig games

Over het ontbreken van first-party games wil hij ook nog wat kwijt. Natuurlijk had Microsoft genoeg grote nieuwe namen maar alleen Forza Motorsport 7 konden we als nieuwe triple A titel zien. Spencer vind dat we Ori, Super Lucky’s Tale en Sea of Thieves ook als vernieuwend mogen zien maar hij geeft toe dat ze zich nu vooral richten op hardware. “Ik denk dat we de mogelijkheid hebben om beter te worden op het gebied van first-party en daar ook in te groeien. We krijgen geweldige ondersteuning van het bedrijf om daar aan te gaan werken.”

Spencer geeft nog wel even heel geheimzinnig aan dat Microsoft sommige dingen nog niet heeft onthuld maar dat het nog te vroeg is om daar iets over te zeggen. Na eerdere missers laat men pas wat zien als de game redelijk klaar is en hij er zeker van is dat de fans die game ook kunnen gaan spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments