Sinds gisteren, 8 juni, is een nieuwe grote update beschikbaar gesteld voor Minecraft. Gratis en voor niks. De inhoud? Dat is zeker niet niks. Maar om er nou zo om te zitten geiten…

Eigenlijk krijg je maar de helft voor je geld. Met de Caves & Cliffs update is gaandeweg gebleken dat ontwikkelaar Mojang wat teveel hooi op haar vork heeft genomen. Daarom verschijnt nu de eerste helft van de update en mogen we eind dit jaar rekenen op de tweede helft. Zowel voor de avonturiers als de techneuten onder ons valt er wat te beleven. Wat te denken van de ‘wolf van het water’, de schattige axolotl. Dat zijn niet mijn woorden, maar die van het ontwikkelteam. Je kunt met deze amfibieën samenwerken, door er een aantal om je heen te verzamelen mag je je gerust een stuk veiliger wanen onder water.

Axolotl. De blauwe is het meest zeldzaam van allemaal. Je hebt een kans van 1:1200 dat je er een tegenkomt, door middel van het fokken van deze beestjes. Waarom 1200? Zoveel axolotl zouden er volgens de ontwikkelaar nog in het wild leven.

De axolotl neemt het voor je op in vijandige omgevingen zoals de watertempel. Maak je geen zorgen dat je ze als kanonnenvoer zult moeten behandelen. Mojang besefte zich dat ze er niet mee weg zouden komen als deze kleurrijke creaturen massaal het loodje zouden leggen. Door naar het natuurlijke gedrag van de axolotl te kijken, zijn ze er achter gekomen dat deze beestjes kunnen doen alsof ze dood zijn. Zo zitten er meer leuke details in de update verstopt. Ik ben eigenlijk een beetje verbaasd waar Mojang mee op de proppen komt, langzaamaan snap ik wel dat een ogenschijnlijk kleine update een groot project wordt. Bekijk hun Dev Diaries maar eens.

Een ander dier dat je in rotsachtige omgevingen kunt aantreffen is de geit. En heb je hem dan eenmaal gevonden, bewaar dan je afstand. Voor je het weet lig je beneden. Alle toevoegingen zijn wel te linken aan het thema. Soms gloeiende varianten van mosachtige planten, druipstenen en wortels, bijvoorbeeld. Door middel van de nieuwe amethist kun je ook getint glas maken. Zitten er al auto’s in Minecraft? Dan kunnen de creatievelingen onder ons zich ook nog verheugen op het materiaal koper. Dat geleid goed, zoals je weet. Benieuwd welke toepassingen Mojang daar voor bedacht heeft?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties