Nou, het is eindelijk zo ver! Je kunt vanaf vandaag ook op je iPhone jouw complete Xbox Library spelen. Hoe dat werkt? In dit artikel leggen we het uit.

Laat ik direct beginnen met het pareren van een mogelijk misverstand. Er bestaan twee vormen van game streaming: xCloud en Console streaming. Voor xCloud heb je geen (eigen) Xbox console nodig en volstaat een Game Pass Ultimate abonnement. Deze dienst is op iOS echter nog niet beschikbaar. Daar is namelijk gedoe over met Apple, waarbij Apple dergelijke streamingsdiensten vooralsnog op hun platform verbiedt. Vanaf vandaag is het echter wel mogelijk om games vanaf je eigen console naar je iPhone of iPad te streamen.

Console streaming op iOS in preview

Met de komst van de volgende generatie consoles, heeft Xbox vandaag haar nieuwe app gelanceerd.

De Xbox app is daarmee compleet op de schop gegaan en bevat verschillende nieuwe features. Je kunt er hier meer over lezen. Eén van deze features is het streamen van games naar je Apple devices, ook wel remote play genoemd. Om dit te kunnen doen zijn er een aantal voorwaarden, namelijk:

  1. Je iPhone is beschikt over iOS 10 of hoger en Bluetooth versie 4.0+
  2. Je beschikt over een Xbox Series X|S of Xbox One
  3. Je beschikt over een compatible Xbox One controller met Bluetooth
  4. Je hebt de Xbox app op je iDevice gedownload
  5. Je beschikt uiteraard over een Microsoft account met Xbox-profiel
  6. Je beschikt over een Wifi verving met 5gh of een mobiele dataverbinding met tenminste 10mbps download snelheid

De remote play functionaliteit is nog in preview. Dat bekent dat er nog aan gesleuteld wordt. De eerste indruk is echter positief en de games draaien soepel. Het is wel even zoeken in de nieuwe app waar je de games kunt spelen. Je moet zijn bij ‘mijn bibliotheek’ en vervolgens naar het tabje ‘consoles’ gaan. Hier kun je consoles verbinden met je account en kun je de betreffende console selecteren vanaf waar je jouw games wilt streamen.

Typische games voor op je mobiele devices

Hoewel we op social media steeds vaker voorbij zien komen dat gamers van streaming gebruik maken, is er ook nog wel enige terughoudendheid. Speelt dat wel lekker op zo’n klein scherm? Heb je niet te veel last van input lag?

De laatste maand heb ik geregeld gebruik gemaakt van streaming (via Android) en nee, het loopt nog niet altijd even soepel. Met name tijdens het reizen (met wisselende verbinding) zul je toch wat connectiviteitsproblemen ervaren. Over het algemeen ben ik echter enorm verbaasd hoe lekker het toch is om even een half uurtje tussendoor te streamen. Het dataverbruik valt me over het algemeen heel erg mee en wanneer ik op een vaste plek ben, zit het met de stabiliteit van de verbinding vaak ook wel goed. Daarnaast zijn er games die echt uitermate geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan platformers of meer verhalende games. Echter heb ik gemerkt dat ook een game als Destiny 2 of Gears 5 prima draait.

Op onze Discord hebben we een subkanaal ‘xCloud Streaming’. Laat daar vooral even je ervaringen horen of stel er vragen als je er niet helemaal uit komt! Ook horen we graag welke games wat jou betreft uitermate geschikt zijn om naar je mobiele devices te streamen. Misschien maken we aan het einde van het jaar wel even een top 25 lijstje met beste games om op je mobieltje te spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties